Zdovc i Ukić: Neko je ugasio svetlo u 4/4

ABA League 1. apr 201821:32 > 21:34
ABA, KK Mornar/MEDIA Pro

Iskusni Roko Leni Ukić i trener Cedevite Jure Zdovc nisu bili preterano raspoloženi na pres konferenciji ali su profesionalno odradili obavezu koju su morali posle poraza od Budućnosti.

„Čestitam Budućnosti na plasmanu u finale. Atmosfera je bila paklena, navijači su dali vetar u leđa domaćem timu. Nisu nas oni slomili. Igrali smo dobro tri četvrtine. Imali smo nekoliko prilika da prelomimo meč, nismo to uradili, a onda je neko ugasio svetlo u poslednjoj deonici. Nismo postojali na parketu, Budućnost nas je nadigrala u svim elementima igre“, rekao je Ukić i otišao na tuširanje.

Zdovc koji se na pet minuta pre kraja već uhvatio za glavu prihvatajući poraz kao neizbežan epilog ovako je prokomentarisao dešavanja na parketu.

„Ne mogu mnogo toga da zamerim mojim igračima. Izgledali smo dobro većim delom meča. Imali smo veliku priliku tokom treće četvrtine, kada smo na plus osam promašili nekoliko otvorenih šuteva. To je omogućilo ekipi Budućnosti da dođe do daha, da na krilima navijača završnicu treće i kompletnu poslednju deonicu odigra kao u transu. Što se nas tiče, slažem se sa Ukićem, kao da je neko ugasio svetlo. Nismo imali rešenja u odbrani, nismo imali rešenja u napadu. Stali smo. Ekipi Budućnosti želim sve najbolje u finalu“, naglasio je Jure Zdovc.

Budućnost će u finalu igrati sa boljim iz duela Crvene zvezde i Mornara. Ovaj duel je na programu u ponedeljak sa početkom u 21 čas. Čelnicima Cedevite, stručnom štabu i igračima predstoji analiza neuspeha u polufinalnoj seriji i borba za titulu u Hrvatskoj.