KK Partizan: Četvorica "sigurnih" i mnogo nepoznatih

ABA League 1. jun 201811:58 > 12:04
Podeli:
KK Partizan NIS

Košarkaši Partizana su još jednu turbulentnu sezonu završili trofejno - osvojili su Kup Radivoja Koraća i tako prekinuli post koji je trajao od 2014. godine.

Crno-beli su tokom sezone promenili trenera, umesto Miroslava Nikolića stigao je Nenad Čanak, menjali su se igrači (otišli Patrik Miler i Andrija Stevanović, došli Đorđe gagić, Bondža Si, Kvame Von i Amida Brajme), ali u domaćim takmičenjima nije dogurano ni do finala.

Ekipa iz Humske je sezonu u ABA ligi završila na petom mestu i sada se nada dobijanju specijalne pozivnice za učešće u Evrokupu, dok su u Superligi Srbije eliminisani od Crvene zvezde u polufinalu.

Trener Čanak je ocenio da je rezultat u domaćem prvenstvu neuspeh, ali nije želeo da analizira učinjeno u sezoni koju nije počeo na klupi Partizana.

Jedno je sigurno, novi sportski direktor Nikola Lončar, rukovodstvo crno-belih i stručni štab očekuje još jedno vrelo leto.

Ugovori su istekli kapitenu Novici Veličkoviću, Vanji Marinkoviću, Mihajlu Andriću, Marku Čarakeriću, Kvameu Vonu i Amidi Brajmeu. O statusu prve trojice tek će se razgovarati, dok su Čararević, Von, Brajma i verovatno Obrad Tomić, koji ima ugovor, ali ga nije bilo u timu u drugom delu sezone, završili epizodu u Humskoj.

KSS

Najbolji igrač Partizana Najdžel Vilijams Gos ima ugovor i za sledeću sezonu, ali i mogućnost da uz propisano obeštećenje napusti klub. Interesovanje za Amerikanca pokazali su brojni timovi i teško je očekivati da će nekadašnji student Gonzage ostati u klubu.

Sledeće sezone crno-beli dres sigurno bi trebalo da nose Gagić, Si, Aleksandar Aranitović i Marko Pecarski, a pod ugovorom su još Đoko Šalić i Strahinja Gavrilović.

Sa prvim timom će raditi mladi Tadija Tadić, Nikola Tanasković i Đorđe Pažin, koji je u Superligi igrao za Mladost iz Zemuna, dok je neizvesan status Slovenca Petra Vujačića, brata nekadašnjeg NBA šampiona Saše Vujačića, koji je u sporu sa matičnim klubom Rogaškom iz Slatine.

Trener Čanak ima ugovor i za sledeću sezonu i njegov ostanak se ne postavlja u pitanje.