Dug prepolovljen, Novica ostaje, došli Vlada i Lončar

ABA League 25. jun 201818:43 > 18:52
Podeli:
KK Partizan

Košarkaški klub Partizan je otvorio svoje protorije u Beogradu, a tim povodom su na konferenciji za štampu govorili Nikola Lončar, Ostoja Mijailović i Dejan Kijanović.

Deo Partizanovih prostorija od sada je na novoj adresi, u Diplomatskoj koloniji na Dedinju. Tim povodom je Nikola Lončar promovisan u novog sportskog direktora, a takođe je u Partizanu sada i Vlada Dragutinović. Član ekipe koja je osvojila Kup evropskih šampiona 1992. godine će postati direktor mlađih kategorija. 

Predsednik Ostoja Mijailović je poručio da je dug Partizana maltene prepolovljen. Pre 10 meseci dug je iznosio 7,86 miliona evra, dok je sada oko 3,78 miliona. Predsednik kluba je kazao da se od te cifre 1,7 miliona ide na dugovanja bivšim igračima. 

Takođe je na konferenciji za medije rečeno da Novica Veličković ostaje u Partizanu, da Najdžel Vilijams Gos može da ide u klub koji želi da plati propisano obeštećenje, a ono iznosi 250 hiljada dolara za NBA timove i 100 hiljada za evropske, kao i da će crno beli nova pojačanja dobiti već od 1. jula. 

Što se tiče novog sportskog direktora na toj funkciji je Nikola Lončar koji je završio angažman u Španiji gde je radio na televiziji.

Ostoja Mijailović me je ubedio da je Partizan pravo mesto za mene. Želim da pomognem Partizanu da se što pre vrati tamo gde mu je mesto, a to znači da osvaja trofeje i da igra Evroligu. Doneću energiju, znanje, kontakte, veze. Nemam iskustvo u ovom poslu, ali sam celog života u košarci“, kazao je Nikola Lončar

Crno beli će ubuduće imati i novu salu u kojoj će trenirati mlađe kategorije. Novi direktor mlađih kategorija Vlada Dragutinović je otkrio da će to biti sportski centar „Korn“ u Šumicama.