Lončar: Pejdž je bio lider velikim NBA igračima

ABA League 12. jul 201812:18 > 12:22
Podeli:
Pool - Chris Steppig/Getty Images

Sportski direktor Partizana Nikola Lončar zadovoljan je do sada urađenim poslom u prelaznom roku.

Klub iz Humske je posle Radeta Zagorca angažovao Alekseja Nikolića i Markusa Pejdža, a u narednom periodu očekuje se da crno-beli popune i reket.

Lončar je u razgovoru za „Sportski Žurnal“ istakao da je pre angažovanja pejdža razgovarao sa Rojom Vilijamsom, legernadnim trenerom Severne Karoline.

Pejdž je, gledano univerzitetsku košarku, veliko ime. Imao sam priliku da pričam sa Vilijamsom kako bismo otklonili sve sumnje o njemu kao igraču Partizana. Verujemo da imamo dobre reference što se njega tiče. Znamo da je dobar igrač, ali i da nije prošao u NBA, da je bio pod ugovorom sa Šarltom, ali da je odigrao samo pet utakmica tako da nismo mogli u potpunosti da ga ocenimo,“ rekao je Lončar za „Žurnal“ i nastavi priču o 24-godišnjem igraču sa velikim rasponom ruku i visinom od 185 santimetara.

https://youtube.com/watch?v=SJTW5alB510

U pitanju je igrač koji mora da bude referenca na mestu plejmejkera, da nosi određenu težinu igre u napadu, ali je i u odbrani vrlo efikasan sa dugačkim rukama, inteligentan, dobro čita… Imao je priliku da igra sa velikim igračima koji su posle otišli u NBA. Svima njima je bio lider. I mislim da je, posle određenog perioda u Razvojnoj ligi, kada je video da neće moći da pronađe ugovor u NBA, shvatio da smo mu mi stepenica u daljem razvoju. Verovatno se vodio i iskustvom Najdžela Vilijamsa-Gosa, pričao sa njim i njegovom ekipom. Dolazi veoma motivisan u Partizan.

Dan pre Pejdža u Humsku je stigao i slovenački reprezentativac Aleksej Nikolić.

Kad se ukazala prilika da možemo da ga dovedemo, nismo uopšte polemisali. Čak smo se plašili da ga ne uzme neko drugi. Svi smo se u klubu složili da je to ono što nam treba. Svi u Partizanu ga od ranije dobro poznajemo. Potpisali smo ga i ne treba mnogo trošiti reči na njega. Sve što je izašlo u novinama je istina, veliki je partizanovac. Veoma je motivisan, ispunjava svoj san, ali i mi smo izuzetno srećni njegovim dolaskom. On ima 23 godine, „na liniji je” sa Marinkovićem, Zagorcem, Aranitovićem…“ naglasio je Lončar.