Mornar za SK: Nisam došao u Mornar zbog prezimena

ABA League 14. avg. 201815:24 > 15:28
Podeli:
KK Mornar

Košarkaši Mornara počinju pripreme za novu sezonu. Sezona od koje se očekuje da ekipa iz Bara ostane na istom nivou od prošle, kada je lestvica podignuta jako visoko.

Đorđije i Mihailo Pavićević su priuštili sebi mali odmor, posle dugogodišnjeg rada koji je krunisan prvim trofejom u istoriji kluba, titulom prvaka Crne Gore i plasmanom u Evrokup gde će rivali Baranima biti Unikaha, Uniks, Lijetvos Ritas, Torino i Frankfurt.

Posle pomenutog mini odmora, prionuli su na rad svesni da ih sada očekuje još teži posao. Staro je pravilo da je lakše stići do vrha nego ostati na njemu. Mornar je strpljivo uz mnogo odricanja pozicionirao svoje ime prvo na mapi Crne Gore, pa na regionalnom nivou, da bi stigao do evropske elite, što Evrokup definitvno jeste.

Nosioci igre iz prošle sezone su ostali na okupu. Angažovana su četiri Amerikanca i mladi Hrvat, Marin Mornar koji je igrao za kadete Cibone i Zrinjevca, zatim deo karijere proveo u Americi, a u Bar stigao iz Švedske.

Jako samo srećan i zadovoljan i srećan što sam zadužio opremu Mornara. Naravno da sam upoznat sa rezultatima koje je klub ostvario prošle sezone i koja je u svakom smislu bila istorijska. Na nama je sada da održimo Mornar na vrhunskom nivou. Pripreme počinjemo u četvrtak, a ambicije i ciljeve nećemo ostvariti pričom za medije, nego žestokim radom, napornim treninzima i pozitvnom energijom koju moramo da napravimo, ili ti sačuvamo od prošle sezone“, rekao je za Sport Klub Marin Mornar i nastavio:

Znam da Mornar insistira na igri sa mnogo tranzicije i sa mnogo šuteva za tri poena. Odgovara mi i prija brza igra. U želji da što više doprinesem uspehu kluba, tokom leta sam se fokusirao na jačanju. Dobio sam nekoliko kila čiste mišićne mase, jer brza igra, tranzicija i šutevi za tri poena nastaju samo kao produkt isto tako jake, brze i agresivne odbrane. Takva filozofija mi prija i jedva čekam da počnu pripreme, kontrolne utakmice i takmičenja. Nisam došao u Mornar samo zbog prezimena, nego da dobrim igrama pomognem da Mornar ostane pozicioniran na mestu na kome se nalazi“.

Na pitanje koliko je upoznat sa kvalitetom ABA lige i rivalima u Evrokupu, Mornar je rekao:

Evrokup je elitno takmičenje koje nijanse dele od Evrolige. Očekuju nas moćni rivali, a mi ćemo nastojati da budemo konkuretni, odnosno dovoljno moćni da im pariramo. Koliko sam uspeo da vidim ABA liga će u sezoni koja sledi biti možda i najjača u istoriji. Izuzetno kvalitetne timove su formirali Budućnost, Partizan, Cedevita, ali Mornar je isto formirao kvalitetan i jak tim. Uz naporan rad, uveren sam da će kockice biti složene u željeni mozaik i da ćemo biti hit i naredne sezone. Tačnije rečeno, prošle sezone smo bili hit, a sada treba da potvrdimo da pripadamo i da nam je mesto u vrhu regionalnog takmičenja i u evropskom kremu“, naglasio je Marin Mornar.

Mornar koji je stigao u Mornar iz švedskog Borasa proše sezone je u proseku beležio 11 poena, četiri skoka i dva sistencije po utakmici.