Žarko Paspalj prvi ambasador ABA lige

ABA League 20. sep. 201816:17 > 16:19
Podeli:
Olimpijski komitet Srbije

Skupština ABA lige imenovala je legendarnog košarkaša Žarka Paspalja u ambasadora regionalnog takmičenja.

Na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja se navodi da su čelnici ABA lige ponosni na to što je baš takvoj legendi pripala čast da bude prvi ambasador šampionata regiona.

Naći stabilnost i mir, misleći na sponzore koji su se odlučili da se angažuju, to je najveća stvar. U ovim vremenima, kada ljudi imaju problema sa finansijama, možemo da kažemo da je ABA liga oslobođena toga, makar za jedan niz godina, što daje prostor i energiju da se podigne na viši nivo u organizaciji„, rekao je Paspalj na zvaničnom obraćanju javnosti i dodao:

Kada je dobra organizacija, desiće se i dobre stvari, a dobre stvari su rezultati, mladi igrači i rad sa njima i ono što svi želimo, a to je dobra košarka. Pribilegovan sam da mogu da počnem da radim ono što volim. Bio sam neko vreme van košarke, ali to ne znači da je nisam gledao. Svi koji me poznaju, znaju da sam dobronameran. Posedujemo mnogo iskustva i rad sam da ga podelim. Bilo je lepo igrati, ali za mene počinje novi period„.

ABA liga ove sezone startuje takmičenjem u Superkupu ABA lige, koji je na programu od 20. septembra, a počinje utakmicom između Mornara i Partizana.