"Partizan ima stvarno dobru ekipu"

ABA League 28. sep. 201814:15 > 14:20
Podeli:
Igokea/Nenad Vuruna

Trener Cedevite Sito Alonso i centar Andrija Stipanović respektuju Partizan, ali veruju u pobedu u prvoj utakmici ABA lige u novoj sezoni.

Ekipa iz Beograda u subotu u 20 časova gostuje u „Domu sportova“, a interesantan je podatak da su Beograđani samo jednom u 13 utakmica savladali Cedevitu na njenom terenu. Prvi i poslednji put 2013. godine.

Povezano

„Vrlo važna utakmica za nas, posebno jer smo naporno radili mesec i po dana. U fokusu je, uz važnost utakmice i činjenica da želimo da izgradimo ekipu pa i nakon nje moramo vredno da treniramo. Krećemo u taj brzi ritam, težak raspored utakmica ali moramo da izgradimo timski duh. Partizan mi se čini kao ekipa puna energije, posebno zbog mnogo mladih igrača. Jaki su na poziciji organizatora igre, sa Nikolićem i Pejdžom, takođe i na centarskoj poziciji sa Gagićem i Lendejlom. Kažem, teška utakmica, dobro su igrali na ABA Superkupu, tako da moramo u susret da uđemo energetski maksimalno, sa jakim intenzitetom i vrlo čvrsto, uz, verujem dobru podršku sa tribina Doma sportova,“ rekao je Alonso.

Centar prvaka Hrvatske Andrija Stipanović je pred početak sezone obećao da će dati sve od sebe da bude primer drugim igračima.

Nadam se da ću uz njihovu podršku ove godine podići što više trofeja i, pogotovo, onaj najvažniji, trofej naslova prvaka ABA lige. Nadam se da će Cedevita ove godine steći neke nove obožavatelje jer stvarno igramo drugačiju košarku. Mislim da će biti dosta atraktivno i mislim da će biti zanimljivo i ljudima koji dosad nisu podržavali Cedevitu. Partizan ima stvarno dobru ekipu. Ostao je neki kostur od prošle godine. Mislim da će biti jako neugodni, ali i dalje verujem u naš kvalitetu. Mislim da će, ako budemo sto posto koncentrirani i ako damo sve od sebe, pobeda otići na našu stranu,“ optimist je Stipanović.