Igokea želi u vrh ABA lige, stižu Lafajet i Anđušić

ABA League 13. nov 201812:47 > 13:01
Podeli:
fiba.basketball

Nekadašnji plej Partizana Oliver Lafajet će postati novi igrač Igokee iz Aleksandrovca. Osim ovog iskusnog košarakaša spekuliše se da će Igokea dovesti i Danila Anđušića.

Po saznanjima sajta „Basketball Sphere“ Oliver Lafajet će popuniti deficitarnu bekovsku poziciji u Igokei, koja je nedavno raskinula ugovor sa Trejom Kelom i Džimijem Gevinom. Lafajet će doneti veliko iskustvo Igokei u organizaciji napada ali i u završnici. Ovim transferom Igokea bi mogla da još jasnije istanke kandidaturu za visok plasman u ABA ligi jer su nedavno Igosi jači za iskusnog Latavijusa Vilijamsa. 

Lafajet je imao veoma kratku NBA karijeru jer je imao jedan meč u Boston Seltiksima posle čega je bio član Partizana. U Evropi je još branio boje Prokoma, Efesa, Žalgirisa, Valensije sa kojom je osvojio Evrokup 2014. godine, Olimpijakosa, Armanija, Unikahe i Virtusa iz Bolonje gde je igrao prošle godine. Lafajet je bio i hrvatski reprezentativac na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine. 

Osim ovog košarkaša priča se da bi u Igokeu mogao i Danilo Anđušić koji je posle dve sezone provedene u Uniksu trenutno bez kluba.