Partizan, Zvezda, Orlovi… Srbin na klupi Olimpije

ABA League 19. nov 201816:34 > 16:36
ABA liga, Union Olimpija/Aleš Fevžer

Nekadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Nikitović u nastavku sezone sedeće na klupi ljubljanske Olimpije.

Slovenački klub je nedavno smenio Zorana Martića, a rukovodstvo na čelu sa Romanom Liscem poverenje je ukazalo 39-godišnjem Nikitoviću, koji je bio i asistent u stručnom štabu Partizana i reprezentacije Srbije, ali i selektor Bahreina.

Velika je čast dobiti poziv od uprave Olimpije i još veća je čast biti deo tako velike organizacije. U narednom periodu imamo nekoliko ciljeva. Prvi je da pobegnemo sa dna u svim takmičenjima. Želimo da pokažemo napredak već u prvim narednim utakmicama. Pre svega hoćemo da se pomerimo iz “donjeg doma” u regionalnom takmičenju. Posle duela sa FMP čeka nas reprezentativna pauza tokom koje ćemo pokušati da treniramo, radimo i nadam se da ostvarimo pozitivne rezultate,“ rekao je Nikitović.

Lisac je poželeo dobrodošlicu novom treneru.

Tim će do kraja sezone predvoditi Nikitović koji je bio jedna od ključnih karika stručnog štaba srpske reprezentacije. Na klupi ćemo imati stručnjaka koji će pokušati da podigne i probudi ekipu. Ne očekujem dalje jačanje igračkog kadra jer smo uvereni da tim ima dovoljno kvaliteta da se podigne na viši nivo i ispuni ciljeve koji su postavljeni pred početak sezone. Želimo da u najkraćem mogućem roku počnu da prikazuju bolju igru i da vrate navijače na tribine,“ naglasio je Lisac.

Olimpija je posle osam kola deseta na tabeli ABA lige sa samo dve pobede.