Glomazić: Borac je šuterska ekipa, odbranom do cilja

ABA League 11. dec 201815:08 > 15:10
KK Sutjeska/MM studio NIkšić

Košarkaši Sutjeske sa mnogo motiva ulaze u deul sa Borcem iz Čačka u 11. kolu ABA lige, kojim će biti završena prvi krug takmičenja u drugom po rangu regionalnom takmičenju.

  Nikšićani su iza sebe ostavili jako težak raspored, mnogo problema sa povredama. Uoči duel sa Čačanima, slavili su u šampionatu Crne Gore protiv Studenstkog centra, stekli neophodnu dozu samopouzdanja, pa se nadaju da u duelu sa izuzetno kvalitetnim i neugodnim Borcem, mogu do pete pobede u ABA 2 ligi.

U goste nam dolazi veoma kvalitetna ekipa, koja je primetno podigla formu i nanizala nekoliko pobeda. Ove sezone sjajnim partijama ističu se  reprezentativac Srbije Đoković i iskusni Marinović, od kojih nam preti najveća opasnost. Radi se o šuterskom sastavu i ključ uspeha leži u našoj odbrani. Ako taj segment igre bude na visokom nivou, verujem da možemo doći  do mnogo željenog trijumfa.“ rekao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Najveća opasnost za Sutjesku biše bekovska linija, koja ako uđe u šuterski ritam, deluje gotovo nezaustavljivo. Momak od koga se očekuje da odradi defanzivne zadatke na vrhunskom niovu, a zatim i da bude lider u fazi napada je Draško Knežević, momak koji je letos stigao u Sutjesku iz Bosne, kao jedan od najboljih igrača ABA 2 lige i kao najbolji igrač Bosne i Hercegovine.

Za nas jako bitan meč, jer je ovo možda i poslednja šansa da ugrabimo voz koji će nas odvesti među četiri najbolje ekipe u ABA 2 ligi.  S druge strane Borac je imao nešto slabiji start sezone, ali u našu dvoranu protivnički sastav stiže nakon nekoliko dobrih rezultata. Sigurno je da nas očekuje vrlo zahtevna utakmica i da bi trijumfovali, moramo biti koncentrisani svih četrdeset minuta.„, naglasio je Draško Knežević.

Utakmica između Sutjeske i Borca iz Čačka igra se u sredu sa početkom u 19 časova.