Glomazić: Želim da pružimo maksimum

ABA League 25. dec. 201814:35 > 14:40
Podeli:
Foto: KK Sutjeska/MM Studio Nikšić

Košarkaška poslastica zakazana je za sredu, od 16.30 časova na Cetinju. Snage će odmeriti Lovćen i Sutjeska u jednom od zanimljivijih mečeva ABA 2 lige. Očekuje se dupke puna dvorana, velika borba na terenu.

Cetinjani su u nizu od šest uzastopnih pobeda, nemaju poraz ni u šampionatu Crne Gore, a igraju na svom parketu. Reklo bi se da slove za favorita.

Lovćen je u dobroj seriji, a naše samopouzdanje je na visokom nivou nakon dva vezana trijumfa”, kaže Zoran Glomazić, trener Sutjeske iz Nikšića. „Protivnik je kompletan, za razliku od nas jer smo još bez prve opcije na poziciji centra, iako je Sidi Đite počeo da trenira”.

Marko Ćalić je letos stigao u Sutjesku iz Mornara sa kojim je osvojio titulu šampiona u Crnoj Gori. Ćalić je i sa Sutjeskom osvojio Kup. To su dva trofeja koja nisu u vlasništvu Budućnosti. Protiv Primorske, bio je jedan od junaka pobede, jer je u samoj završnici iznudio prekršaj u napadu, da bi sa dva defanzivna skoka stavio znak STOP ispred ekipe iz Kopra, koja slovi za glavnog favorita kada je reč o plasmanu u elitno društvo.

Čeka nas bitna utakmica sa ekipom koja je sigurno najprijatnije iznenađenje ABA 2 lige. Respektujemo kvalitet koji imaju ali i mi smo u prošlom kolu dokazali koliko vredimo. Sigurno je da je pred nama vrlo zanimljiv i taktički zahtevan derbi.“, naglasio je Marko Ćalić.