Gavrilović: Ne može sezona da teče ravno

ABA League 2. feb 201922:01 > 22:09
Podeli:
Printscreen

Košarkaše Crvene zvezde u subotu je u pobedi protiv Olimpije umesto Milana Tomića koji se razboleo vodio Andrija Gavrilović.

Crvena zvezda je bila ubeljiva u pobedi protiv slovenačkog tima, a Tomićev pomoćnik bio je zadovoljan i ocenio je da je ekipa odigrala sa potrebnom energijom i pravilnim odnosom.

„Imamo iza nas tri poraza, od čega dve u gostima i koja su sadržala duga putovanja. Bilo je važno da počnemo sa energijom i da budemo ozbiljni. Ako odnos nije kakav treba, uvek može da se dogodi nešto nepredviđeno, a to se nije dogodilo. Publika je prepoznala našu volju i energiju i pomogla da sve dobro privedemo kraju. Olimpija se borila u trećoj četvrtini dobrom energijom, oni nemaju vremena za gubljenje i pokušavaće da izbore opstanak u svakoj utakmici. Zadovoljan sam što smo uspeli da se odbranimo od tog naleta i što smo ostvarili pobedu“, rekao je Gavrilović, a preneo klupski sajt.

Gavrilović je svestan da je ekipa bila u krizi nakon nekoliko lošijih rezultata, i da se iz lošeg perioda može izaći samo vrednim radom na treninzima.

„Slažem se da treba da pokažemo protiv jačih ekipa da smo izašli iz krize. Iz krize se ne izlazi za tri dana ili za deset, mada se nadam da ćemo tada bolje već izgledati. Razlog našeg ulaska u krizu je što sezona ne može da teče ravno. Ako smo se mi na rad i na hemiju podigli u periodu do Nove godine, to je bilo zahvaljujući i rasporedu i dinamici kalendara ABA lige, kao i Evrokupa. To nam je omogućilo serije pobeda, a onda u januaru smo imali čak šest gostovanja, a od toga četiri uzastopna. To oduzima mnogo energije. Neke ekipe su imale to u oktobru, neke u novembru, a mi u januaru. Posle Limoža smo se ponadali da smo napravili ’’hardver’’ koji može da se nada da ćemo ući u Top 8 Evrokupa. Ne mislim da smo se prešli, ali smo prelako došli do toga. Kada se gubi, gubi se samopouzdanje, ali i neki mehanizmi. Sve to treba da se povrati kroz rad. Benzin u našem motoru su treninzi. Posle Limoža smo na primer imali dugo putovanje autobusom, a ujutru imali trening. Još usledi poraz na jedan poen od Valensije, isti takav od Limoža… Sada smo kod kuće, nemamo velika putovanja i za Kup ćemo imati dovoljan broj treninga da ne izgledamo kao što smo se danas pribojavali ili na kraju utakmice u Limožu“, kazao je pomoćni trener Crvene zvezde.