Rimac: Budućnost je pokazala mentalnu snagu

ABA League 7. apr 201921:48 > 21:50
Podeli:
ABA, Mornar/MEDIA Pro

Trener Cedevite Slaven Rimac delovao je smireno i staloženo. Čestitao je ekipi Budućnosti na plasmanu u finale, ali i svojim igračima na svemu što su prikazali tokom sezone i tokom polufinalne serije.

Nisam nezadovoljan. Igrači su dali maksimum. Borili su se do poslednjih atoma snage. Bilo je grešaka, ali to je sastavni deo ovako važne utakmice. Odlučila je jedna lopta. Ovoga puta na našu žalost ta jedna lopta je završila u rukama Budućnosti. Rekao sam da igračima ništa ne zameram, naprotiv, čestitam im na svemu što su prikazali u seriji protiv Budućnosti kao i tokom cele sezone“, rekao je Rimac i nastavio:

Čestitam Budućnosti na pobedi. Pokazali su Podgoričani da su mentalno jaki i stabilni. Pokazali su da imaju karakter i očekujem zaista neizvesnu finalnu seriju. Da li zameram Pulenu i Kobsu na sebičnosti? Ne možemo tako da pravimo analizu. Glave su još uvek vruće. Da je Kobs pogodio iz prodora, ili da je Pulen pogodio trojku sada bi bili heroji kao što su bili mnogo puta do sada. Ponavljam, pružili smo maksimum. Budućnost je bila mentalno jača, imala je više sreće koncentracije. Meč je bio na jednu loptu, a ta lopta je otišla u Podgoricu.