Apel „Varvara”: Samo grlo i dlanovi!

ABA League 19. apr 201910:11 > 10:13
Podeli:
Foto: KK Budućnost Voli

Najvatreniji navijači Budućnosti, popularni „Varvari” pozvali su na navijanje grlom i dlanovima.

Uoči četvrte utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige koja počinje u 19 časova, navijači aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja su se oglasili saopštenjem i apelom na društvenim mrežama:

Verujemo da ste svi vi koji ovo čitate bili u kopu sa nama i videli kakav pritisak možemo napraviti. Videli ste kako možemo „pogurati” naš tim i kad mu ne ide! Pre svega, apelujemo na sve naše članove, a pogotovo na ostalu publiku u dvorani, da ne ubacuju tvrde predmete u teren. Naša tribina nije deo toga, niti želi biti, niti smatra to činom kojim se treba ponositi. Nije viteški niti hrabro, bacati iz mase upaljače i povrediti nekog protivničkog igrača, a vrlo moguće i svog. Grlo i dlanovi su jedino što treba koristiti kako bi pogurali svoje, a sabotirali protivničke igrače”, poručili su navijači na svom Fejsbuk profilu i dodali:

Apelujemo na celokupnu javnost da ne naseda na medijske (domaće i srpske) provokacije. Ne dozvolimo da nam uništavaju dugogodišnji rivalitet i stavljajući ga u mnogo širi, opasniji, kontekst. Pokažimo svima da ne nasedamo na jeftinu propagandu i da su svi navijači u dvorani „Morača” tu samo zbog Budućnosti, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost. Nas fokus je podgorička Budućnost, a naša želja još jedna titula! Zaslužujemo petu utakmicu. Zaslužujemo da se borimo do kraja”.

Četvrti meč finalne serije igra se u petak sa početkom u 19 časova.