Sead Šehović prešao u Mornar!

ABA League 20. jun 201921:39 > 21:40
Podeli:
KK Budućnost Voli

Dugogodišnji crnogorski reprezentativac i drugi strelac Budućnosti u Superligi Sead Šehović zadužio je opremu Mornara iz Bara.

Krilni bek prvo je pojačanje Barana po završetku sezone nakon koje su ugovor produžili Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Vukota Pavić, Marko Mugoša i Radoje Vujošević.

Šehović je u Superligi postizao prosečno 13,8 poena, imao 4,5 uhvaćene lopte i 4 asistencije uz indeks uspešnosti od 16,8. Bio je drugi strelac Podgoričana koji su osvojili titulu posle pet mečeva sa Baranima, odmah iza neprikosnovenog Edvina Džeksona.

Momak koji je rođen u Bijelom Polju karijeru je počeo u sarajevskoj Bosni odakle je stigao u Budućnost. Nakon četiri godine provedene u podgoričkom timu Šehović je nastupao za Oldenburg, Solnok, Bajrot i MZT Skoplje u čijem dresu je osvoji dva nacionalna šampionata i bio MVP makedonskog prvenstva. 

Iz Skoplja se vratio u Budućnost sa kojom je osvojio sedam nacionalnih titula i šampionski naslov ABA lige pretprošle sezone. Sead Šehović je na spisku državnog tima i boriće se tokom leta za mesto u selekciji koja će braniti ugled Crne Gore na Mundobasketu.