„Zaslužena pobeda Mornara, mrlja bez potrebe“

ABA League 3. nov 20190:25 > 0:26
Podeli:
ABA, KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara posle velikog preokreta pobedili su Cedevita Olimpiju sa 77:70, iako su na početku meča gubili sa 10:0, a u završnici treće deonice sa 52:41.

Na kraju, mrlju je bacio incident u kojem su se sukobili Rajan Boutrajt i jedan od navijača Mornara. Incident je izazvao Boutrajt koji je u trenutku kada su se igrači pozdravljali na parketu i završavali meč, odlučio da ukrade loptu Nidamu i zakuca.

To naravno ne opravdava ni slučajno ponašanje jednog od navijača koji je gađao tvrdim predmetom Amerikanca u sastavu Cedevite. Mornar očekuje kazna, ali su oba trenera naglasili da je incident bio nepotrebna mrlja na meč.

„Čestitam Mornaru za zasluženoj pobedi. Sami smo krivi zbog toga. Kontrolisali smo dešavanja na parketu, imali dvocifrenu prednost, pomislili da je sve gotovo i brutalno smo kažnjeni zbog toga. Incident je zaista mrlja na jednu sjajnu utakmicu. Na svu sreću, radi se o zaista zanemarljivom sukobu koji treba zaboraviti. To ne treba da bude tema priče, nego meč koji je doneo mnogo uzbuđenja, preokreta i na žalost naš prvi poraz u regionalnom takmičenju. Rajan je uradio nešto što nije trebalo, ali ponavljam, to zaista treba zaboraviti što pre“, naglasio je Slaven Rimac.

Mihailo Pavićević je uvek staložen na pres konferencijama, ali je ovoga puta bilo evidentno da nastoji da suzbije emocije posle zlata vredne pobede svog tima.

„Velika pobeda iz mnogo razloga. Prvi i osnovni, ovo je naša prva pobeda nad Cedevitom od kako se takmičimo u ABA ligi i to u trenutku kada imaju moćan tim, kada su ostvarili maksimalan učinak do duela u Baru. Drugi mnogo važniji razlog je što smo do pobede stigli na način na koji smo stigli do njega i u trenutku koji je bio od vitalnog značaja. Bili smo u grču, imali smo dvocifreni minus, a onda smo pokazali da vredimo i možemo mnogo. Rekao sam igračima na poluvremenu da se opuste, da uživaju u igri i poslušali su me“, naglasio je Pavićević i nastavio:

„Odigrali smo agresivno u odbrani, pametno u napadu. Pogađali smo otvorene šuteve i zasluženo stigli do pobede. Žao mi je zbog incidenta na kraju. Boutrajt je uradio jedan nesportski i nesmotren potez, usledio je mali sukob pod košem, ali je sve brzo privedeno upravo onako kako i treba da se reši između klubova koji imaju prijateljske odnose i koji planiraju da ih neguju i dalje“.