Šakota: Dženkins? Klub je dozvolio da ode…

Podeli:
Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota nije bio sasvim zadovoljan onim što je njegov tim pokazao protiv Krke, uprkos ubedljivoj pobedi (101:77).

Iako su gosti iz Novog Mesta uspevali da drže priključak tokom prvog poluvremena, u drugom je beogradski tim odigrao odlično i tako došao do ubedljive pobede.

„Sve što se dobro dogodilo za nas je bilo u drugom poluvremenu. Očigledno je da Krka ima talenat i igrače koji mogu da šutiraju iz pripremljenih situacija. Napravili su nam problem, ali kada smo povećali agresivnost u odbrani stvari su se izmenile. Jedna od planiranih i zasluženih pobeda“, rekao je Šakota.

Povezano

„Puštali smo ih previše u tom prvom delu. Iako smo napadački bili dobri, dali smo 50 poena, tek u drugom smo igrali bolju odbranu sa znatno više odgovornosti. Evo, daću vam i jedan primer. Čak sedam evroligaških ekipa je juče izgubilo, tri su dobile mečeve tek u samim završnicama. Svi su u problemu u svojim prvenstvima, razlog za sve to je jasan“.

Medije je najviše zanimala situacija oko Čarlsa Dženkinsa koji je hitno otputovao u Ameriku.

„Imam informaciju da se radi o privatnom porodičnom problemu. Klub je dozvolio da ode i dalje ne ulazim u to. Vrlo brzo ćemo videti detalje“, zaključio je Šakota.

Crveno-beli naredni meč igraju protiv Asvela u petak.