"Četiri meča u sedam dana, došli pravo iz Rusije…"

ABA League 10. feb 202020:46 > 20:47
Print screen/SK

Dragan Šakota, trener Crvene zvezde nije bio raspoložen posle duela 19. kola ABA lige sa Mornarom u kojem je aktuelni šampion doživeo poraz.

Čestitam Mornaru na zasluženoj pobedi. Naša igra je bila jako daleko od onoga što zaista možemo, ali to svakako ne umanjuje uspeh Barana koji su odigrali meč na izuzetno visokom nivou u oba pravca. Posebno je dobro funkcionisala odbrana Barana koji su umešno iskoristili činjenicu da smo u gotovo poslednjem trenutku ostali bez plejmejkera, pa je samim tim i organizacija igre delovala jako, jako loše“, rekao je Šakota.

Povezano

Srpski prvak izgubio je u Baru sa 71:63, iako je lako mogao da doživi debakl, pošto je u jednom trenutku imao i minus 22.

Odigrali smo četiri meča za sedam dana. U Bar smo stigli iz Rusije, umor i povrede su uticale da odigramo na veoma niskom nivou. Imali smo perioda solidne igre, mogli smo eventualno da se vratimo u meč početkom treće deonice, ali nismo adekvatno iskoristili period praznog hoda u igri Mornara. Ponavljam još jednom, zaslužena pobeda Mornara, a mi se okrećemo obavezama koje slede. Finalnom turniru Kupa Koraća, Evroligi i borbi za mesto u polufinalu plej-ofa ABA lige“, zaključio je iskusni strateg.

Prvo naredno iskušenje Crvenu zvezdu očekuje već od četvrtka kada počinje finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.