Cedevita Olimpija preti neizlaskom na parket "Pionira"?

ABA League 1. mar 202012:56 > 12:59
Podeli:
SK

Hrvatski Večernji list u nedelju javlja da meča koji bi u Beogradu trebalo da odigraju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija možda i neće biti jer gosti "prete da neće izaći na teren".

Duel Crvene zvezde i Cedevite Olimpije zakazan je za nedelju u 21 sat. Beogradski tim poražen je u Stožicama sa 11 razlike, a dva tima sada imaju isti učinak (12-7) što ovaj duel čini veoma važnim.

Utakmica je proglašena duelom visokog rizika, a Večernji list, pozivajući se na izvore bliske regionalnom šampionatu, pišu da je Cedevita Olimpija zapretila da neće izači na parket.

Povod je odluka da jedan od trojice sudija na ovom meču bude Tomislav Hordov koji je bio u sudijskoj trojici i na meču Cedevite Olimpije protiv Mornara.

Sve je počelo upravo posle tog duela, nakon koga je slovenački tim poslao dopis na osam različitih adresa žaleći se na izjavu trenera Mornara Mihaila Pavićevića pred kraj meča:

„Oni su u bonusu, mi imamo sudiju. Ne morate da šutirate iz daljine. Nemojte samo da bacate trojke, idite na prodor ka košu“, rekao je tada Pavićević.

Iz Cedevita Olimpije veruju da je integritet takmičenja narušen pa razmatraju mogućnost da ne izađu na parket u Beogradu. Navodno, uz objašnjenje da to ne rade zbog sudije već upravo zaštita integriteta lige.

Večernji list navodi i da je Cedevita Olimpija zakasnila sa žalbom i da su navodi o neizlasku na parket u Beogradu samo način da se izvrši pritisak na sudije.