Luković za SK: Nažalost, mislim da je sezona gotova

ABA League 19. mar. 202012:51 > 12:52
Podeli:
KK Mornar Media Pro

Nikada kvalitetnija ABA lige je ušla u samu završnicu. Ostalo je da se odigra samo jedno kolo pre doigravanja za titulu. Mesto u plej-ofu su obezbedili Partizan, Budućnost, Crvena zvezda, a dilema je bila ko će biti četvrti učesnik.

Za četvrto mesto trebalo je da se bore Cedevita Olimpija, Primorska i Mornar iz Bara koji je čvrsto držao sudbinu u svojim rukama. Urošu Lukoviću i drugovima je trebala pobeda nad Megom u Beogradu da bez obzira na ostale rezultate obezbede mesto u doigravanju, a samim tim i mesto u Evrokupu za narednu sezonu, ali…

Ali, suočeni smo sa globalnim zdravstvenim problemom. Objektivno, u ovom trenutku smo prilično nemoćni. Ono što možemo da uradimo u borbi protiv virusa je da se maksimalno pridržavamo saveta lekara. Moramo da pazimo na sebe i svoje bližnje, moramo da budemo odgovorni, jer je to jedini način da neutrališemo posledice i pomognemo zdravstvenim radnicima koji širom planete ulažu i poslednje atome snage u borbi protiv virusa“, rekao je za Sport Klub Uroš Luković i nastavio:

U sklopu borbe protiv koronavirusa, predsednik Mornara, Đorđije Pavićević, je nedavno donirao značajna finansijska sredstva kako bi se obezbedili respiratori i neophodna zdravstvena oprema. Mislim da svi ljudi koji su u mogućnosti da pomognu na način na koji je to uradio Pavićević treba da slede njegov primer.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Luković je nastavio sa izlaganjem:

Naravno da bih kao i svi ostali koji se bave sportom voleo da sam sada na treningu i na parketu. Međutim, na žalost, iako je još uvek rano pričati o tome, mislim da je kraj, da se ABA liga neće nastaviti ove sezone. Noga mi je dobro, potpuno sam uspeo da saniram povredu, bio sam spreman za duel protiv Mege, ali na žalost do njega najverovatnije neće doći. Moram odmah da dodam, da niko ne bi bio srećniji od mene da nisam u pravu, ali kako sada stvari stoje, teško je poverovati da će se nešto promeniti u smislu nastavka takmičenja. S druge strane, svi moraju da budu svesni da je zdravlje na prvom mestu i da je sve ostalo sada u drugom planu“, poručio je Uroš Luković.