Šehović za SK: Zdravlje i porodica su na prvom mestu

ABA League 19. mar. 202014:05 > 14:10
Podeli:
Foto: KK Buducnost Voli

Ljubitelji košarke su sa nestrpljenjem očekivali završnicu ABA lige. Očekivala se velika borba u doigravanju za titulu, plasman u Evroligu, ali...

Koronavirus, globalna pošast, zaustavio je kompletnu planetu. Sve je stalo, sve je postalo nebitno, a u fokusu su medicinski radnici i nadčovečanski napori koje ulažu da ostvare pobedu i zaustave epidemiju koja ledi krv u žilama.

Zdravlje i porodica su uvek bili na prvom mestu. Sada je najvažnije da pokažemo ogromnu dozu odgovornosti. Moramo svi da se pridržavamo preporuka koje smo dobili. To je jedini način da zaštitimo sebe, svoje porodice, da posledice stravičnog virusa svedemo na najmanju moguću meru”, naglasio je kapiten Budućnosti, Suad Šehović i nastavio:

Svi iz kluba smo u izolaciji. Nastojimo da se zaštitimo i pomognemo u širenju virusa. Apelujem na sve građane da urade isto. Iluzorno je sada trošiti reči i pričati o tome koliko smo želeli da se borimo za titulu u ABA ligu. Čitave sezone smo radili, spremali se i živeli za mečeve koji su se približavali. Ali, sada je to u drugom planu. Ponavljam, sauočeni smo sa opasnim protivnikom i moramo da budemo odgovorni prema sebi, porodici i ljudima u našem okruženju”.

ABA liga je, kao i sva ostala košarkaška takmičenja, stopirana i odložena do daljnjeg. Veliko je pitanje, da li će i kada biti nastavljena.

Rekao sam da smo se tokom čitave sezone spremali, borili i živeli za mečeve koji su se približavali. Ali, isto tako sam rekao da je to sada u drugom planu. Zdravlje je uvek bilo i ostalo na prvom mestu. Disciplinovano i odgovorno ponašanje, poštovanje preporuka i naloga nadležnih institucija su jedini način da se život vrati u normalu. Iz dubine duše se nadam da će šampionat biti nastavljen, jer će taj trenutak označiti kraj globalne opasnosti i signal da smo svi zajedno bezbedni. Nadam se i verujem da će uskoro oživeti parketi širom planete, a do tada, ostaje nam da se borimo sa drugim, jako opasnim rivalom“.