Simonović za SK: Svi sanjamo parket i košarku

ABA League 30. mar 202020:39 > 20:43
fiba.basketball

Vlado Šćepanović asistent trenera Trinkijerija u Partizanu i Marko Simonović igrač Mege koji je slovi za kandidata za MVP igrača ligaškog dela ABA lige, nalaze se u Kolašinu, gde se pridržavaju mera izolacije.

Umesto dve, u izolaciji će provesti četiri nedelje na osnovu novih mera, a pitanje je kada će ponovo raditi ono što najviše vole, jer se u ovom trenutku nastavak sportskih takmičenja ne nazire.

U trenutku kada je zaustavljena ABA liga, Partizan je imao pol poziciju u rukama, a Mega se borila za opstanak u elitnom društvu. Vlado Ščepanović je imao dosta razloga za zadovoljstvo jer je Partizan osvojio Superkup ABA lige, Kup „Radivoja Koraća“, prvo mesto u Evrokupu i prvo mesto u ABA ligi.

Marko Simonović je između igranja u Evrokupu i borbi za plasman u polufinale plej-ofa ABA lige sa Cedevita Olimpijom, izabrao Megu i nije pogrešio. Dobio je željenu minutažu, jako bitnu ulogu, a pokazao je da izrasta u vrhunskog igrača, momka koji će u bliskoj budućnosti sigurno biti spreman da se pojavi i na NBA draftu.

Svi smo sa mnogo entuzijazma očekivali meč poslednjeg kola protiv Mornara iz Bara. Pobeda bi nas sigurno ostavila i elitnom društvu, a u slučaju poraza, igrali bi u baražu, jer je objektivno teško poverovati da bi Zadar mogao da pobedi Zvezdu u Beogradu. Bili smo u nezavidnoj situaciji, ali uspeli smo da dođemo u poziciju da ostvarenje cilja, a to je opstanak, zavisi od nas. Pored toga, dobro smo odradili prvi FIBA prozor u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pobedili smo Veliku Britaniju u meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti, a poraženi smo u gostima od Francuske. Možda smo mogli više protiv Francuza, ali smo imali dosta oscilacija i grešaka“, naglasio je na početku razgovora za Sport Klub Marko Simonović i nastavio:

Na žalost, sada je sve o čemu sam pričao do sada u drugom planu, jer kompletna planeta vodi pravi rat protiv koronavirusa, koji je paralizovao sve životne tokove. Apelujem na sve građane da prate primer nas sportista, da se pridržavaju mera izolacije, da ostanu kod kuće, da pomognu na jedini mogući način u borbi protiv širenja epidemije“.

Nije naravno bilo potrebno postavljati pitanja:

Svi sanjamo o tome da se što pre vratimo na parket, da košarka ponovo postane jedna od glavnih tema o kojoj se priča. Do tada, očekuje nas velika borba protiv globalnog zdavstvenog problema. Moramo da budemo odgovorni i disciplinovani jer je to jedini način da svi zajedno stignemo do pobede, da vratimo život u normalne tokove, da ponovo počnemo da pričamo o košarci“, naglasio je Simonović i dodao:

Teško je poverovati u ovom trenutku da će se takmičenje nastaviti. Sve granice su zatvorene, koronavirus ne jenjava, mnoge zemlje prolaze kroz zaista strašne probleme. Svi čekamo odluku ABA lige, ne možemo da utičemo na nju, a jasno je da ćemo se pridržavati onoga što donesu čelnici regionalnog takmičenja. U međuvremenu, ostanite kod kuće!“.