Čavlović za SK: Imaćemo sastanak, rano je za odluku

ABA League 16. apr 202020:30 > 20:32
KK Cibona

Predsednik ABA lige i direktor Cibone iz Zagreba, Domagoj Čavlović potvrdio je za Sport Klub da će se 22. aprila održati radni sastanak sa predstavnicima svih klubova, ali da ne treba očekivati odluke.

Dogovorili smo se da održimo radni sastanak, da svi iznesemo predloge i ideje kako i na koji način da privedemo sezonu kraju. Naravno da bi idealno bilo da se sezona završi na parketu, naravno da bi smo svi voleli da se trenutno vode borbe za titulu, plasman u elitno društvo, opstanak u regionalnom takmičenju, ali na žalost situacija je daleko od idealne. Pitanje koje najviše zanima ljubitelje košarke je da li će biti proglašen šampion ili ne, ali takvu odluku definitvno nećemo doneti tokom radnog sastanka, takva odluka se donosi na Skupštini koji ćemo zakazati. Možda već 22. aprila. Ono što je donekle izvesno je da će ABA liga biti proširena na 14 klubova, ali moramo da uskladimo i termine i da verujemo da će naredna sezona početi kada je i planirano“, naglasio je Domagoj Čavlović za Sport Klub i nastavio:

„Niko nije srećen što smo se našli u situaciji u kojoj smo se našli. Ali, sada je najvažnije da sačuvamo zdravlje ljudi i da posledice koronavirusa svedemo na najmanju moguću meru. Videli ste da su se oglasili i čelnici Evrolige, koji su naglasili da žele da nastave takmičenje, ali pod uslovom da ne postoji nikakva bojazan od virusa. To bi smo voleli i mi, ali ko to u ovom trenutku može da garantuje, odnosno ko može da da odgovor na pitanje kada će borba sa virusom biti završena“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Čavlović je nastavio sa izlaganjem:

„Svaka odluka koja nije doneta na parketu ne može da bude sportska. Samim tim, jasno je da će biti nezadovoljnih klubova. Da bi to sanirali, da bi broj nezadovoljnih sveli na najmanju moguću meru, održaćemo radni sastanak kako bi izneli ideje, predloge i mišljenja. Ponavljam svi bi smo voleli da se takmičenje nastavi, ali je isto tako veliko pitanje da li je to realno“.

Na pitanje kakva je situacija u Ciboni, direktor kluba je rekao:

Borimo se. Žilavi smo mi i izborićemo se sa krizom kroz koju prolazimo, isto kao što sam siguran da ćemo se izboriti sa virusom. Mnogi su pompezno objavili da se Cibona ugasila, odnosno da se gasi, ali to nije tačno. Reagovali smo na jedini mogući način da sačuvamo ekonomsku stabilnost, poslali smo zaposlene na biro, a sada čekamo mere Vlade, koji bi lako mogle da nam pomognu da ih ponovo vratimo u radni odnos“, rekao je Čavlović i nastavio:

Posle pobede nad koronavirusom, svi klubovi će se suočiti sa velikim ekonomskim problemima. Neće više biti budžeti na nivou na kojem su bili. U toj situaciji u prednosti će biti klubovi koji imaju mlade igrače, koji mogu da se oslone na momke iz svog pogona, a Cibona takvih momaka ima mnogo. Često se kaže nije svako zlo za zlo“.

Radni sastanak kluboba ABA lige će biti održan 22. aprila i biće to prvi korak u cilju rešavanja sezone koja je prekinuta uoči poslednjeg kola, usled pandemije koronavirusa.