Hant o putu iz Bara do SAD: Sve je bilo nadrealno

ABA League 17. apr 202023:11 > 23:21
KK Mornar/MEDIA Pro

Amerikanac Dario Hant, košarkaš Mornara, koji je zajedno sa svim ostalim igračima iz inostranstva napustio Bar, uz izmirene obaveze iz ugovora, za emrički TV Kolo, pričao je kako je izgledalo prebacivanje iz Crne Gore u SAD.

Hant se uživo uključio u program iz Arizone, gde se trenutno nalazi, putem Skajpa i počeo sa izlaganjem:

Znali smo da će biti teže da izađemo i stignemo do SAD jer smo se nalazi u maloj državi„, rekao je Dario Hant i dodao:

Crna Gora je poslednja država u Evropi u kojoj je registrovan slučaj COVID 19, a bili smo u stalnom kontaktu sa ambasadom SAD. U jednom momentu, stigla je informacija da se oslobodilo mesto u avionu za Pariz. Samo sam uzeo sve što sam mogao, ubacio u torbe i istrčao iz kuće. Sve je trajalo dvadesetak minuta, pre nego što smo krenuli put aerodroma.”

Povezano

Hanta je, kako dalje navodi, u Parizu dočekalo iznenađenje.

Nismo mogli da izađemo sa aerodroma. Ako nisi francuski državljanin, nisi mogao da kročiš nogom u Pariz, koji je već bio u lokdaunu. Pošto nismo imali rezervisan let za SAD, kontaktirali smo klub, koji nam je obezbedio karte za dan kasnije, a samim tim, mogli smo da uđemo u tranzitnu zonu. Sve je izgledalo nadrealano, kao u filmu. Na terminalima koji su obično puni ljudi nije bilo nikog. Sve je ličilo na grad duhova.”

Dario Hant i grupa sa kojom je putovao u SAD, tačnije, sa kojom se zatekao u Parizu, dali su novac zaposlenom na aerodromu da im kupi hranu, prespavali na podu, pre nego što su se ukrcali na let.

Bio sam na aerodromu 24 sata. Samo sam čekao. Bio sam neizmerno srećan kada sam stigao kući. Sada čekam kofere. Jedan je stigao, a drugi ne mogu da pronađu već tri nedelje„, naglasio je Hant.

Izvesno je da je Dario Hant imao velikih problema na putu ka SAD, jasno je da mu je sve izgledalo nadrealno, ali isto tako je ostao malo gorak ukus, jer ni jednom rečju nije spomenuo da je u Baru imao idealne uslove i brigu, da mu je Mornar omogućio da se iz Pariza prebaci u SAD iako nije imao kartu za let do Amerike, ali…

Najbolji primer za navedeno je Derek Nidam, koji je sačeo nekoliko dana, bez problema stigao u SAD, a zatim putem društvenim mreža objavio snimak kako sa sinom ispisuje imena saigrača na pločniku u parku za igranje u SAD.