“Mornar nije klub, Mornar je skladna porodica”

ABA League 3. maj 202013:20 > 13:24
Podeli:
KK Mornar/MEDIA Pro

Mornar iz Bara, u periodu borbe protiv koronavirusa, nastavlja sa borbom kako protiv globalne pošasti, tako i na sportskom polju.

Posle značajnih donacija usmerenih ka medicinskim radnicima i nadležnim institucijama, čelnici Mornara i stručni štab, počeli su sa slaganjem kockica za period koji sledi. Da li će to biti završnica sezone koju je prekinuo koronavirus, ili će borbe na parketu biti nastavljene tek sledeće sezone, zaista je jako teško proceniti u ovom trenutku.

Uslove igre i dalje diktira koronavirus, a stav ABA lige, posle radnog sastanka uz eventualnu odluku, biće saopšten u drugoj polovini meseca maja. U međuvremenu, Barani ne sede skrštenih ruku, naprotiv. U minulih nekoliko dana, jedan za drugim, parafe na ugovore su stavljali Aleksandar Lazić, Ajzeja Vajthed, Džejkob Pulen, Derek Nidam, Sead Šehović, a slaganje mozaika će biti nastavljeno i u periodu koji sledi…

Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu Mornara da i u naredne dve godine budem ne samo deo tima, već kolektiva koji je prava porodica počevši od igrača preko stručnog štaba, čelnika kluba, naših vernih navijača. Da priča o Mornaru kao porodici nije samo priča, ilustruje nekoliko primera. Naime klub u najizazovnijem periodu za profesionalni sport ispunjava sve obaveze prema igračima, a svim košarkaškima iz inostranstva, u otežanim uslovima obezbedio je sigaran povratak kući. Uz to, prosledio je značajne donacije u borbi protiv globalne pošasti”, rekao je Sead Šehović posle potpisivanja novog ugovora i nastavio:

Kristalno je jasno da je sve navedeno dovoljan razlog da se u Baru osećamo kao kod kuće. Potezi koje je povukao menandžment Mornara je ujedno jedinstven kako u region, tako i u Evropi. S druge strane, dokaz je da je Mornar proizvod ljubavi prema košarci, a ne samo biznisa u sportu. Igrači taj porodični odnos prepoznaju i zbog toga nikoga ne treba da čudi zašto svi bez razmišljanja ostaju u Baru. Pored mene, ugovore su produžili Džejkob Pulen, Derek Nidam, Ajzeja Vajthed, Nemanja Bjelica, stigao je Aleksandar Lazić. Podesećam da je tek početak maja, što znači da niko od nas nije razmišljao o ponudama koje su eventualno mogle da stignu u periodu koji sledi”.

Košarkaši Mornara kao i svi ostali klubovi iz regiona, uključujući naravno i ljubitelje košarke sa nestrpljenjem očekuje odluku ABA lige koja je najavljena za drugu polovinu meseca maja.

Mornar je u prethodnim godinama zahvaljujući porodičnoj atmosferi bio konkurentan klubovima sa većom tradicijom i rejtingom, kakvi su Partizan, Budućnost, Crvena zvezda. Siguran sam da će tako biti i u periodu koji sledi. Da li će to biti već u završnici ove sezone, ili sledeće, ostaje da se vidi. Moram da naglasim da me iz dubine duše raduje činjenica da je situacija u Crnoj Gori kada je borba protiv koronavirusa u pitanju sve stabilnija, te da smo adekvatnim odlukama i odgovornim ponašanjem građana, uspeli da opasan period prebrodimo bez strašnih posledica. Mesta za opuštanje nema. Moramo da nastavimo borbu protiv globalne pošasti i da sačekamo zeleno svetlo da se vratimo na parket”, naglasio je Sead Šehović.

U međuvremenu, dok se čeka odluka ABA lige u vezi sa eventualnim nastavkom takmičenja, ljubitelji košarke očekuju novo pojačanje u sastavu Barana. Podsećanja radi, u trenutku kada je koronavirus prekinuo ABA ligu, Mornar je bio na koti četiri koja vodi u polufinale plej-ofa, a ujedno, donosi i mesto u Evrokupu za sezonu koja sledi.