Budućnost počela sa radom, nada u nastavak ABA lige

ABA League 6. maj. 202013:25 > 13:28
Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti odradili su prvi trening u dvorani u Kokotima posle pauze od gotovo dva meseca. Trener Petar Mijović na raspolaganju je imao sve igrače iz Crne Gore, a što se stranaca tiče, u Podgorici je ostao jedino Letonac Martinš Mejers.

Shodno utvrđenim pravilima Instituta za javno zdravlje, košarkaši Budućnosti odradili su trening u dve odvojene grupe sa po šestoricom igrača. Sada ostaje da se vidi odluka čelnika ABA lige o završetku regionalnog takmičenja, kao i stav Košarkaškog saveza u vezi sa eventualnim nastavkom šampionata.

“Nadam se da će u narednim danima treninzi funkcionisati onako kako treba i da će isto tako doći do dodatnih ublažavanja mera. Kao klub bićemo spremni da odigramo završnicu ABA lige i da na terenu dobijemo šampiona. Situacija u Crnoj Gori, kao i u regionu, značajno se popravila i mislim da postoje svi uslovi da se regionalno takmičenje nastavi”, rekao je sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović.

Kapiten Budućnosti Suad Šehović optimista je povodom nastavka sezone.

“Sa velikim nestrpljenjem čekali smo ovaj momenat, da budemo na terenu i da radimo na fizičkoj i tehničkoj pripremi. To je značajan napredak u odnosu na karantinske treninge koje smo radili u svojim domovima. Bitno je da se u regionu smanjuje broj zaraženih i nadam se da ćemo krajem maja dobiti pozitivne vesti u vezi sa nastavkom sezone. Ostao je onaj najbitniji deo, koji svi najviše volimo, kada se lomi sezona i donosi odluka o prvaku”, rekao je Šehović.

Košarkaši Budućnosti, kako i svi ljubitelji košarke sada čekaju drugu polovinu maja, kada će čelnici ABA lige doneti odluku u vezi sa nastavkom takmičenja, a istovremeno prave se planovi u vezi sa povratkom igrača iz SAD, u slučaju da se takmičenje nastavi.