Barani "upalili motore", čekaju odluke ABA i KSCG

ABA League 6. maj 202017:01 > 17:04
KK Mornar

Košarkaši Mornara u značajno skraćenom rosteru, odradili su prvi trening, nakon odluke da sportisti mogu da počnu sa radom, a da se šampionati u Crnoj Gori, ako zdravstvena situacija bude stabilna kao što je to trenutno slučaj, mogu nastaviti početkom juna.

Na prvom okupljanju posle pauze od gotovo dva meseca, pojavili su se igrači iz Crne Gore, maksimalno su poštovane sve propisane mere jer borba protiv koronavirusa nije završena, naprotiv.

Povezano

Barani čekaju odluku ABA lige u vezi sa nastavkom takmičenja, koja će biti saopštena krajem maja meseca, a u međuvremenu, ne sede skrštenih ruku naprotiv. Podsećanja radi, pored igrača koji su pod ugovorom, čelnici Mornara su počeli da slažu kockice u željeni mozaik i za narednu sezonu.

Ugovori su produženi sa Derekom Nidamom, Džejkobom Pulenom, Azjejom Vajthedom, Seadom Šehovićem, a novi član tima iz Bara, postao je Aleksandar Lazić koji je stigao iz Primorske.

Izabranici Mihaila Pavićevića nastavljaju sa treninzima, nastavljaju sa stvaranjem tima za narednu sezonu, a istovremeno maksimalno spremni čekaju odluku čelnika ABA lige u vezi sa nastavkom takmičenja, kao i odluku čelnika Košarkaškog saveza Crne Gore, kada je domaći šampionat u pitanju.

Uskoro se mogu očekivati nova pojačanja, a podsećanja radi, Mornar je u trenutku prekida takmičenja u ABA ligi bio na koti četiri koja je vodila u polufinale plej-ofa, a samim tim i u Evrokup za narednu sezonu. Barani su čvrsto držali sudbinu u svojim rukama, a uoči poslednjeg kola, bila im je potrebna pobeda nad Megom u Beogradu, kako bi potvrdili plasman u doigravanje za titulu u ABA ligi.