"Svi svesni da nije realno da se ABA nastavi, ali EL"

ABA League 12. maj. 202019:32 > 19:40
Podeli:
Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Prestonica Slovenije Ljubljana jedan je od kandidata za organizaciju završnice Evrolige, naravno ukoliko čelnici elitnog takmičenja donesu odluku da se sezona završi na parketu.

KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olmpija kao klub nema nikakve veze sa pomenutom organizacijom, a čelnici kluba sa nestrpljenjem očekuju odluku ABA ligi u
vezi sa takmičenjem. Slobodno se može reći, nisu preterano veliki optimisti, naprotiv, već su se okrenuli sezoni koja sledi posle pandemije koja je zaustavila gotovo sve životne tokove.

Povezano

Pričali smo pre nešto više od dvadeset dana. Situacija u regionu se popravlja i to nas sve raduje iz dubine duše, međutim, moram da naglasim da i dalje smatramo kao klub, da nije realno da se nastavi takmičenje u ABA ligi. Mislim da su toga svesni svi čelnici klubova, ali na talonu je učešće u Evroligi, pa samim tim nije lako doneti odluku koju očekuju ljubitelji košarke. S druge strane, stekao sam utisak da svi zaboravljaju da čelnici Evrolige imaju diskreciono pravo prilikom donošenja odluke o specijalnim pozivnicama. Da je situacija normalna, a nije, da imamo šampiona ABA lige na parketu, sve bi bilo mnogo jasnije i lakše. Svestan sam da nije lako doneti odluku, ali je pomenuta odluka neophodna kako bi nastavili dalje. Izvesno je da svi ne mogu da budu zadovoljni, ali u ovoj situaciji treba pokazati i visoku dozu odgovornosti i samosvesti jer smo vodili i vodimo borbu za ljudske živote, pa je samim tim, sport u drugom planu“, naglasio je direktor Cedevita Olimpije Davor Užbinec za Sport Klub i nastavio:

Najbolji primer za navedeno je italijanska Serija A u fudbalu. Ogroman novac je u igri, ulažu se maksimalni napori da se zbog pomenutih finansijskih sredstava šampionat privede kraju na terenu. Međutim, vesti koje stižu nisu dobre. Pojavljuje se virus među igračima u mnogim klubovima, sve je realnije da se otkaže šampionat, jer je to u situaciji u kojoj se nalazimo jedina realna opcija.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati:

Turkish Airlines EuroLeague

„Čelnici ABA lige će odluku doneti krajem maja i teško je proceniti kakva će ona biti jer svaki klub ima svoje mišljenje i pravo glasa. Međutim, mnogo objektivnih faktora utiče na naš stav da nastavak takmičenja nije realan. Ekipe su dva meseca bez treninga, nisu to više iste ekipe koje su bile u trenutku prekida, treba vratiti strance u region, a kako to izvesti sa Amerikancima, pri tome sve uskladiti sa merama koje su na snazi, a govorim o karantinu, o zatvorenim granicama…. Sve bi naravno bilo lakše kada bi Evroliga zauzela definitivan stav. Izvesno je da bi na taj način pomogla nacionalnim šampionatima, a samim tim i ABA ligi koja nas najviše interesuje,“ naglasio je Užbinec i ponovio još jednom:

„Smatram da nije realno da se takmičenje nastavi, a jasno je da odluka, kakva god da bude neće moći da zadovolji zahteve i interese svih klubova“.