Nikolić za SK: Ciljevi ostaju vrhunski

ABA League 2. jun 202015:29 > 15:32
KK Mornar/MEDIA Pro

Čelnici Budućnosti nisu sedeli skrštenih ruku dok su čekali odluku ABA lige u vezi sa eventualnim nastavkom takmičenja, naprotiv. Počeli su da slažu kockice za narednu sezonu, a za sada su odradili odličan posao.

Osnova ekipe koja će naredne sezone imati iste ciljeve kao i u proteklih desetak godina je formirana. Budućnost će nastojati da stigne do duple krune u Crnoj Gori, do borbe za titulu u ABA ligi i mesta u Evroligi, a naravno mnogo se očekuje i od učešća u Evrokupu.

Roster je za sada formiran od momaka koji su i tokom sezone koju je prekinuo koronavirus nosili dres šampiona Crne Gore. Ugovori su produženi sa Zoranom Nikolićem, Nikolom Ivanovićem, Suadom Šehovićem, Džastinom Kobsom, Aleksom Ilićem. Važeće ugovore imaju Igor Drobnjak, Fedor Žugić, Milić Starovlah, Danilo Nikolić i Petar Popović. U Budućnosti, najverovatnije ostaje i Filip Barović, a ostaje da se vidi da li će biti postignut dogovor sa Skotom Bamfortom i Martinšom Majersom.

Odmah posle toga, na osnovu analize tržišta koja je već u toku, uslediće i angažovanje adekvatnih pojačanja kako bi se ostvarili ambiciozni ciljevi. Ono što je izvesno Hasan Martin će karijeru gotovo sigurno nastaviti u Olimpijakosu, posle odlaska Milutinova u CSKA, a slobodni u izboru nove sredine su Šon Kilpatrik, Luka Božić.

Zadovoljan sam i srećan što sam produžio ugovor sa ekipom Budućnosti. U Podgorici se osećam kao kod kuće, a već sada je jasno da će gotovo svi igrači iz sezone koju je prekinuo koronavirus ostati na okupu. U pomenutoj sezoni smo osvojili drugo mesto na tabeli, trebalo je da imamo prednost domaćeg parketa u polufinalu plej-ofa ABA lige, osvojili smo Kup, želeli da branimo titulu. Sada, iskusniji za godinu dana, čekamo novu sezonu sa istim ambicijama. Želimo duplu krunu, želimo mesto u Evroligi, a za njega ćemo se boriti kako kroz ABA ligu, tako i kroz Evrokup”, naglasio je Zoran Nikolić za Sport Klub i nastavio:

Najveći adut Budućnosti u periodu koji sledi biće činjenica da je gotovo kompletna ekipa ostala na okupu. Jako se dobro poznajemo, atmosfera u timu je odlična, a uz odgovarajuću nadogradnju i vidu angažovanja pojačanja, uveren sam da će navijači Budućnosti imati mnogo razloga za zadovoljstvo u sezoni koja sledi”.

Navijači Budućnosti su već sada zadovoljni urađenim poslom, žao im je što sa Martinom nije potpisan višegodišnji ugovor, a sa nestrpljenjem čekaju kakva će rešenja čelnici kluba u saradnji sa stručnim štabom pronaći kada su pojačanja u pitanju.