Šehović za SK: Karijeru ću završiti u Budućnosti

ABA League 9. jun 202016:58 > 16:59
KK Budućnost Voli

Suad Šehović, kapiten Budućnosti, postigao je dogovor sa čelnicima kluba, a zatim stavio paraf na novi dvogodišnji ugovor, pa će po isteku istog, moći da se pohvali da nije menjao sredinu devet sezona.

Čelnici Budućnosti nisu sedeli skrštenih ruku dok su čekali odluku ABA lige, koja ih nije obradovala, ali su morali da prihvate, kao i ostali učesnici regionalnog takmičenja, da je viša sila, ipak viša sila. U međuvremenu, ugovori su produženi sa trenerom Petrom Mijovićem, igračima, Nikolom Ivanovićem, Džastinom Kobsom, Suadom Šehovićem, Zoranom Nikolićem, Aleksom Ilićem. Važeče ugovore imaju Danilo Nikolić, Petar Popović, Milić Starovlah, Igor Drobnjak i Fedor Žugić, a nedavno je stiglo i pojačanje, Amerikanac Rašad Von. U ekipi, najverovatnije ostaje i Filip Barović koji je trenutno oporavlja od povrede kolena.

Zadovoljan sam i srećan što nastavljam karijeru u Budućnosti, što ću i dalje biti deo projekta čiji je cilj što jače pozicioniranje kluba na evropskoj košarkaškoj mapi. Mnogo toga smo uradili u periodu koji je ostao iz nas, ali je jasno da nas očekuje mnogo posla i mnogo prostora za napredak. Što se mene tiče, ne bih imao ništa protiv da karijeru završim u Budućnosti, naprotiv“, naglasio je Suad Šehović za Sport Klub i nastavio:

Još uvek smo tužni što nismo dobili priliku da se na parketu borimo za titulu u ABA ligi i mesto u Evroligi, odnosno za titulu u Crnoj Gori. Međutim, zdravlje je uvek bilo i ostalo na prvom mestu, pa smo morali da se pomirimo sa činjenicom, da neće biti utakmica za koje smo se spremali i živeli tokom sezone. Misli već usmeravamo ka narednoj sezoni, a ambicije kluba ostaju iste“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati Šehović je nastavio sa izlaganjem.

Gotovo svi igrači iz sezone koju je prekinuo koranivirus su ostali u Podgorici. Stigao je Amerikanac Von, a pažljivo i bez žurbe se traže adekvatna pojačanja, koja će se na pravi način uklopiti u porodičnu atmosferu koju imamo u timu. Rekao sam da se ambicije Budućnosti ne menjaju već godinama. U sezoni koja sledi, borićemo se za oba trofeja u Crnoj Gori. Nastojaćemo da stignemo do doigravanja za titulu u ABA ligi, sa verom da možemo da se umešamo u borbu za titulu i plasman u Evroligu, a daćemo sve od sebe da budemo konkurentni u Evrokupu. Optimista sam i verujem da će ljubitelji košarke u Crnoj Gori i navijači Budućnosti imati razloga da budu zadovoljni u sezoni koja sledi“, poručio je kapiten Budućnosti i reprezentativac Crne Gore Suad Šehović.

Budućnost je već formirala izuzetno kvalitetnu ekipu za sezonu koja sledi. Jasno je da problema sa uigravanjem neće biti, a sada, bez žurbe, čelnici kluba i stručni štab će na osnovu analize tržišta, pronaći par pojačanja, kako bi ostvarenje vrhunskih ambicija postalo što realnije.