Luković za SK: Borićemo se za trofeje

ABA League 10. jun 202012:44 > 12:46
KK Mornar/MEDIA Pro

Mornar je već sada spreman za narednu sezonu. Tačnije rečeno, ekipa koja je formirana, daleko je od željene forme, ali što se rostera tiče takmičenja u ABA ligi i Evrokupu mogu da počnu.

  Zadovoljni ostvarenim rezultatima u sezoni koju je prekinuo koranavirus, uz izvestan plasman u Evrokup, Barani su počeli da slažu kockice u mozaik za narednu sezonu u kojoj će ambicije biti vrhunske.

Podsećanja radi, ugovore su produžili Derek Nidam, Džejkob Pulen, Ajzeja Vajthed, Sead Šehović, a važeće ugovore imaju Uroš Luković, Milko Bjelica, Nemanja Vranješ, Marko Mugoša, Lazar Pavićević. Iz Nantera je stigao Tejlor Smit, a iz Primorske Aleksandar Lazić.

Zadovoljni smo ostvarenim u sezoni koju je prekinuo koronavirus. Imali smo dosta oscilacija, ali smo ciljeve ostvarili. Ostao je veliki žal što nismo dobili priliku da se na parketu upustimo u borbu za titulu u ABA ligi, kao i za titulu u Crnoj Gori, ali je viša sila istakla znak stop. Čelnici kluba su kao i uvek do sada reagovali sjajno. Nisu sedeli skrštenih ruku i čekali odluke, nego formirali ekipu koja već sada ima kvalitet da planira vrhunske ciljeve”, naglasio je Uroš Luković za Sport Klub i nastavio:

Najjači adut Mornara u sezoni koja sledi biće činjenica da je gotovo kompletna ekipa ostala na okupu. Porodična atmosfera se neće poremetiti, jako se dobro poznajemo, neće biti problema sa uigravanjem. Za sada su stigli Amerikanac Smit i Aleksandar Lazić, biće još pojačanja, a samim tim će i ambicije kluba, kao i u proteklim godinama biti izuzetno velike”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Uroš Luković je nastavio sa izlaganjem:

Rekao sam da je većina igrača iz prošle sezone ostala u Baru, radi se nadogradnja tima, a ambicije su kristalno jasne. Borićemo se za trofeje. Kako u šampionatu i Kupu Crne Gore, tako i u ABA ligi. Pored toga, očekujem da budemo konkurentni i u Evrokupu. Ono što je izvesno, ljubitelji košarke će ponovo imati priliku da uživaju u sjajnim partijama i rezultatima Mornara, koji se sigurnim koracima pozicionira na evropskoj košarkaškoj mapi”, zaključio je Luković.

Barani su počeli sa radom, uskoro će dobiti malu pauzu, a pripreme za narednu sezonu u kojoj će ambicije biti vrhunske počinju sredinom jula.