Odložen početak ABA, Partizanu rok do ponedeljka

ABA League 23. jul. 202015:09 > 15:10
Podeli:
ABA/KK Partizan NIS

Skupština ABA lige na kojoj je usvojen raspored takmičenja, a koja je prekinuta kako bi se rešio pravni status ABA lige kao društva i kako bi se svi klubovi upisali u sudski registar, nastavljena je u četvrtak, ali ponovo nije završena.

Partizan je insistirao na tome da FMP ne može da bude učesnik ABA lige, jer se na taj način stvara sukob interesa. Ostali klubovi su generalno bili za to da FMP ostane, a Partizanu je dat rok do ponedeljka da se izjasni o tome kakve će korake preuzeti. Kako saznajemo, Upravni odbor Partizana će doneti definitivnu odluku na ovu temu.

Istovremeno, zbog pogoršanja situacije u regionu po poitanju koronavirusa, čelnici ABA lige su doneli odluku da početak takmičenja odlože za 14 dana, odnosno za 2. oktobar, a da se u periodu koji sledi, preduzmu sve neophodne mere, kako bi posle pomenute dve nedelje, svi klubovi bili spremni da uz maksimalne mere u borbi protiv virusa, počnu sa takmičenjem.

Naravno, svi se nadaju da će to tada situacija biti stabilizovana, kao i da će Partizan doneti odluku u vezi sa učešćem FMP Železnika u elitnom društvu. U vazduhu je ostala da lebdi dilema, šta ako Partizan donese odluku da ne želi da igra u ABA ligi, ako u njoj bude i FMP?