Smit jedva čeka dolazak u Bar, nada se trofejima

ABA League 24. jul. 202013:24 > 13:27
Podeli:
Foto: KK Mornar

Košarkaši Mornara kasnije će početi pripreme za narednu sezonu, jer je početak ABA lige pomeren za dve nedelje zbog pogoršane situacije u regionu kada je borba protiv koronavirusa u pitanju.

Barani su napravili moćan tim sa ciljem da se umešaju u borbu za osvajanje ABA lige, a samim tim obezbede i plasman u Evroligu. Borba za trofeje u Crnoj Gori se podrazumeva, a novi cilj će biti borba za evropski trofej u FIBA Evrokupu.

Podsećanja radi, ugovore sa Mornarom su produžili Derek Nidam, Džejkob Pulen, Ajzeja Vajthed, Sead Šehović, a važeće ugovore imaju Uroš Luković, Milko Bjelica, Nemanja Vranješ, Marko Mugoša, Lazar Pavićević i Radoje Vujošević.

Iz Nantera je stigao Tejlor Smit, iz Primorske Aleksandar Lazić, a angažovan je Mladen Jeremić iz FMP Železnika. Stigao je Amerikanac Davonte Džordan, koji će biti prosleđen na pozajmicu u bugarski Balkan, dok će njegov zemljak Keni Gabrijel, uz Tejlora Smita biti jedan od lidera tima.

S obzirom da Mornar iz Bara gaji pravi porodičnu atmosferu u timu, na svim društvenim mrežema, čestitan je rođendan Tejloru Smitu, a stameni Amerikanac je odgovorio video porukom iz SAD.

Pozdrav mornarskoj naciji, Mornaru i gradu Baru. Uzbuđen sam što dolazim, jedva čekam da dođem. Radujem se što ću igrati pred sjajnim navijačima. Potrebna nam je podrška, pobeđivaćemo, osvajaćemo titule”, poručio je Smit.

Mornar će pripreme za narednu sezonu početi 17. avgusta, a prvi meč izabranike Mihaila Pavićevića očekuje 2. oktobra protiv Zadra u Zadru.