"Svim raspoloživim snagama želeli su da sruše Zvezdu"

ABA League 10. avg. 202020:57 > 21:00
Podeli:
Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ne smatra da postoji sukob interesa kada je u pitanju status FMP iz Železnika.

Partizan se nedavno žalio na trenutnu situaciju u ABA ligi i činjenicu da funkcioner Zoran Tošković u ABA ligi predstavlja FMP, a u Košarkaškom savezu Beograda Crvenu zvezdu, što, kako smatraju u Humskoj, predstavlja sukob interesa.

Povezano

Osim toga, Partizan je obavestio ABA ligu da neće dati saglasnost da se akcije ABA lige koje su bile u vlasništvu Metalca, prenesu na FMP, sve dok nezavisna međunarodna komisija ne da sud da li ima spomenutog sukoba interesa.

Dugo sam bio glavni čovek u Beogradu, pa šta? I u Košarkaškom savezu Srbije, pa u Vladi Srbije… Kakav sukob interesa. Ja razumem frustraciju jer su sve moguće raspoložive snage, i čiste i prljave bile u funkciji da se Zvezda sruši u sezoni 2019/20. Pa nisu uspeli. Možda bi uspeli da se nije pojavila korona. Niko nam ništa nije poklonio,“ kaže Čović za Sport Klub i nastavlja:

Priča o sukobu interesa bi možda postojala da FMP postoji od pre dve godine. Ovaj FMP je počeo kao Radnički basket i išli su iz lige u ligu. Pa nije ni Cibona nijednom pobedila Partizan, pa šta treba da kažem da je to zato što su osnovani u Zagrebu. Da li je Mega pobedila Partizan? Pa nije. I šta sad. Da li je nadležni organ ABA rekao da je bilo nameštanja mečeva između Zvezde i FMP? To je čista sujeta, frustracija i to mi je jasno jer su potrošene velike apre. To je klasičan nemoral i najprimitivniji bezobrazluk. Pričati da je sramota što igraju Zvezda i FMP… Sramota je kada ne znate, a namećete se da sve znate. Ne postoji sukob interesa i ako postoji postoje nadležni organi u Republici Srbiji. Da se dva naša kluba svađaju i da presuđuju klubovi iz regiona, da li je moralno ili ne prosudite samo. Niko nije glasao za sukob interesa i kada je stavljeno na glasanje.

Čović kategorički demantuje da donosi odluke u FMP.

Odakle vam ta informacija? Da li ste i vi u ulici Nojeva gde se prave informacije… Nije tako. Oni imaju svoju upravu. Umro im je predsednik, pa je došao novi. U čemu je problem? Da li vi mislite da je sukob interesa? Što ne bi prelazio veliki broj igrača iz FMP u Crvenu zvezdu? Pogrešnog sagovornika imate za mistifikaciju. FMP je u jednom trenutku bio razvojni klub Crvene zvezde, ali odavno to više nije.