Planinić potpisao otvoreni ugovor sa Zadrom

ABA League 28. avg 202017:29 > 17:31
fiba.basketball

Hrvatski reprezentativac, Darko Planinić, stavio je paraf na otvoreni ugovor sa ekipom Zadra do kraja sezone. U ugovoru stoji kaluzula da Planinić može da napusti Zadar ako stigne bolja ponuda iz inostranstva.

Planinić već nekoliko nedalja trenira sa kipom Zadra, a sada je odlučio da stavi paraf na ugovor i stavi se na raspologanje selektoru Veljku Mršiću koji je od ove sezone i trener Zadra.

Podsećanja radi, hrvatski klubovi, Split, Zadar, a posebno Cibona imaju mnogo problema sa koronavirusom, ali se očekuje stabilizacija stanja, a samim tim i početak ABA lige.

Za sada još uvek nije poznato da li će regionalno takmičenje početi ligaškim sistemom, ili će se prvih šest kola igrati u balonu, u Laktašima.

Ova odluka u velikoj meri zavisi od odluke kada je u pitanju takmičenje u Evroligi i Evrokupu. Prošle sezone, Darko Planinić je igrao za rumunski Kluž koji vodi bivši trener Partizana Duško Vujošević. U proseku je postizao 15,9 poena uz pet skokova po meču.

Od 2018. godine za Zadar igra i Darkov mlađi brat Jure Planinić. Što se tiče Zadra koji je prošle sezone uspeo da izbegne ispadanje i niži rang regionalnog takmičenja, jer je ABA liga proširena, primarni cilj je, da se to ne ponovi. Zbog toga je Zadar izuzetno aktivan na tržištu.

Veljko Mršić će biti prvi trener tima, a pored Planinića, mnogo se očekuje od stalih pojačanja – Džejkobi Bojkinsa, Ejasu Vorkua, kao i Aleksandara Bursaća.