Dragan Gačević – veliko pojačanje Mornara

ABA League 31. avg. 202021:18 > 21:25
Podeli:
KK Mornar

Angažovanje Dragana Gačevića, jednog od najboljih kondicionih trenera u regionu, nova je potvrda visokih ambicija uprave Mornara i uzdizanja kluba na još veći nivo.

Gačević je rođen 1981. godine u Podgorici, diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nikšiću. Na poziv Dejana Radonjića došao je u Crvenu zvezdu 2013. godine, posle pet godina rada u Budućnosti. Sa Radonjićem je nastavio saradnju i u stručnom štabu Bajerna iz Minhena tako da iza sebe ima pet uzastopnih evroligaških sezona.

Gačević je godinama trenirao individualno i jednog od najboljih košarkaša Crne Gore, Nikolu Vučevića, koji je više puta istakao da je 39-godišnji stručnjak iz Podgorice jedan od najboljih u svojoj branši na ovim prostorima. Radio je i sa reprezentativnim selekcijama…

Nepunu nedelju dana nakon dolaska u Mornar, Gačević je za klupski sajt govorio o svojim prvim impresijama o klubu, ekipi, gradu kao i o ambicijama i ciljevima…

Jako sam zadovoljan svime što sam video i doživeo u klubu i gradu. Gostoprimstvo na koje sam naišao je zaista neverovatno. Ne krećem se mnogo kroz grad još uvek, ali od svakog sa kim sam komunicirao sam dobio čestitke i svi su mi poželeli uspešnu sezonu“, rekao je Gačević i nastavio:

U razgovoru sa Đorđijem Pavićevićem, prilikom dogovaranja mog angažmana, predočene su mi izuzetno velike ambicije kluba i u predstojećoj i u narednim sezonama, što odgovara mojim ličnim ambicijama. Zbog toga sam i odlučio da se posle dugog niza godina provedenih u inostranstvu vratim u Crnu Goru što mi čini izuzetno srećnim.“

Prethodnih šest sezona Gačević je bio kondicioni trener ekipa koje su bile poznate po sjajnoj defanzivi. Dolazak u klub koji tradicionalno gaji ofanizivnu košarku, objašnjava stručnjak iz Podgorice, ne menja prirodu njegovog posla.

Moj deo posla, vezan za kondicionu pripremu, radim jednako u svakom timu, košarkaški deo određuje glavni trener. To što Mornar igra ofanzivnu košarku ne menja potrebu da igra dobro i odbranu, a moj zadatak je da spremim igrače da budu spremni da realizuju zadatke koje dobiju od šefa stručnog štaba Mihaila Pavićevića“, naglasio je Gačević i dodao:

Mugošu i Šehovića sam trenirao na početku karijere u Budućnosti. Sa Bjelicom sam radio u Zvezdi, a većinu ostalih igrača znam kroz mečeve koje su timovi u kojima sam radio igrali sa Mornarom, poput Nidama, Gabrijela, Lukovića, Vujoševića i Pavića… Njihove mogućnosti poznajem, ali nikada ne komentarišem njihove košarkaške kvalitete već samo fizičku spremnost, jer je to moj posao.”

Predstojeća sezona biće po mnogo čemu jedinstvena zbog situacije sa koronavirusom, a samim tim i izazov za Gačevića kada je reč o pripremi Mornarovih igrača biće specifičan.

Prošla sezona bila je specifična, a ova će biti još i više. U Nemačkoj se recimo nisu prekidali treninzi, jer je svaki igrač imao svoj termin u dvorani, svoje prostorije, što nije bio slučaj u drugim zemljama. Predstojeća sezona nosi mnogo nedoumica i mnogo stvari mogu da utiču kako će sve izgledati, kako će se igrati, kada i koliko… Svi priželjkujemo da se igra normalno, svi se za to spremamo, ali postoji mogućnost i da se igra po drugom sistemu, turnirskom. U tom slučaju igrao bi se veći broj utakmica u kratkom periodu, a sve to zahteva različit pristup pripremama, jer nije isto kad igrate jednu utakmicu nedeljno ili četiri“, naglasio je Gačević i nastavio:

Bio sam kondicioni trener mlade reprezentacije nekoliko sezona i ostvarivali smo tada prilično dobre rezultate. Radio sam kasnije i kao pomoćni, pa potom i glavni kondicioni trener u seniorskoj selekciji, tako da mi priprema ekipe za turnirski sistem takmičenja nije strana, naprotiv“.

Mornar je napravio respektabilan tim, a Dragan Gačević definitvno veliko pojačanje kada je stručni štab u pitanju.