Bez dogovora i ustupaka – neizvestan opstanak ABA lige!

ABA League 11. sep. 202013:55 > 15:07
Podeli:
KK Partizan NIS

Sastanak čelnika ABA lige nije doneo pomak. Partizan je ostao pri stavu da se sukob interesa rešava na Arbitražnom sudu u Lozani, FMP i Zvezda nisu pristali na to, pa je regionalno takmičenje i dalje u blokadi.

aba league

Sastanak je završen nešto pre 15 časova bez dogovora i ustupaka, a epilog svega je da je budućnost regionalnog takmičenja dovedena u pitanje.

Pre video sastanka predsednik Partizana, Ostoja Mijailović je naglasio da čelnici ABA lige vrše pritisak, da se napravi ustupak, da se omogući upis udela vlasništa u sudski registar kako bi takmičenje počelo u planiranom terminu, početkom oktobra, a da se zatim sukob interesa rešava na sudu.

Povezano

Međutim, isto tako, predsednik Partizana je naglasio da je njegov klub već napravio mnogo ustupaka, te da od arbitraže neće odustati. Tako je i bilo. S obzirom da su FMP i Zvezda bili protiv, postavlja se pitanje šta dalje…

Jedna od opcija je da ABA liga ugasi postojeću, a formira novu firmu koja će voditi takmičenje. U tom slučaju, ABA i ABA 2 liga bi počele u planiranom terminu, a svi klubovi bi dobili rok da se izjasne da li žele da se takmiče ili ne.

Istovremeno, MZT iz Skoplja je novi član elitnog društva, s obzirom da je Primorska raspustila kompletnu ekipu. Odmah treba naglasiti da je ova odluka doneta još pre mesec dana. Tačnije rečeno, odlučeno je da MZT uđe u ABA ligu, ako neko istupi. Umesto MZT u ABA2 će Borac iz Banjaluke.

Sada se čeka samo sastanak Skupštine, kako bi se potvrdila rotacija u elitnom društvu, ali je to naravno daleko manje bitno u odnosu na problem sa kojim se suočava regionalno takmičenje.