Šta i kako dalje? Partizan pristao, ali imao je uslov

ABA League 11. sep. 202016:45 > 16:54
Podeli:
SK

Velika dilema je ostala posle sastanka čelnika ABA lige i učesnika regionalnog takmičenja. Problemi su bili svima poznati, ali umesto rešenja, stigao je novi rebus.

Ono što je sigurno, regionalno takmičenje je zbog spora između Partizana i Crvene zvezde/FMP u velikom problemu i pitanje je da li će se uopšte igrati.

Povezano

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je posle video konferencije poručio da je klub iz Humske pristao na prenod udela vlasništva na FMP, ali je imao i jedan uslov koji nije bio po volji crveno-belima i Panterima iz Železnika.

„Košarkaški klub Partizan je prihvatio predlog sportskog direktora ABA lige Milije Vojinovića da pristane na prenos udela vlasništva na FMP, da se istovremeno ide na restruktuiranje lige u DOO, ali uz jedini uslov da se kao nadležan sud za sporove u novi društveni ugovor doda Arbitražni sud CAS u Lozani.” napisao je na Tviter nalogu Mijailović.

Međutim, problem je u tome, što se sa ovim nisu složili čelnici Crvene zvezde i FMP Železnika, koji su tražili da se unese deo vlasništa u sudski registar, a da zatim sve sporove rešava Trgovinski sud u Zagrebu.

Sada je situacija prilično problematična, a početak takmičenja u ABA i ABA 2 ligi neizvestan. U jednom trenutku se pojavila i ideja da se postojeće društvo ugasi, da se formira novo, a da se klubovi izjasne da li žele ili ne žele da se takmiče.

Međutim, kao prvo, nemoguće je tek tako ugasiti privredno društvo, jer postoje obaveze iz već potpisanih ugovora, a kao drugo, Partizan, FMP i Crvena zvezda bi ponovo mogli da se prijave u novoformiranom regionalnom takmičenju, a problemi bi ostali isti.

Čelnici ostalih klubova nisu želeli da se izjašnjavaju i iznose stavove o problem u vezi sa regionalnim takmičenjem. Izvesno je da svi žele da ono opstane i da se igra, ali trenutno je ABA liga blokirana.

Tako će biti sve dok se ne postigne dogovor između Partizana sa jedne, te FMP Železnika i Crvene zvezde sa druge strane, ili se ne nađe neko novo rešenje, koje se ruku na srce ne nazire….