“Poštujemo sve rivale, ali se nikoga ne plašimo”

ABA League 8. okt 202017:02 > 17:04
Podeli:
KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara, arhivirali su veliku pobedu protiv Unikahe iz Malage u drugom kolu Evrokupa, a misli odmah usmerili ka utakmici protiv Zadra u Zadru, koja je na programu 9. oktobra sa početkom u 18 časova.

Ove godine nijedno gostovanje u ABA ligi neće biti lako. Cenimo Zadar, sastavljen je od iskusnih, proverenih igrača, a na domaćem terenu biće svakom rivalu težak protivnik. Nismo imali mnogo vremena posle Unikahe da se spremimo za tu utakmicu, ali ja sam od onih trenera koji, uz dužno poštovanje, više vodi računa o igri svog tima nego o igri rivala. Tako je bilo i pre Unikahe. Pričali smo o igri Španaca, ali sam rekao svojim igračima da je najvažnija naša igra i da od njih tražim samo da sprovedu u delo ono što radimo na treninzima„, rekao je trener Mihailo Pavićević i nastavio:

Imamo kvalitet da se nadigravamo sa svakom ekipom u ABA ligi. Ne plašimo se nikoga, a poštujemo svakoga. Bitno je da u Zadru budemo na najvišem nivou što se tiče koncentracije, volje, želje. S obzirom na kvalitet koji imamo, ako u utakmicu uđemo onako kako očekujem, a nema razloga da tako ne bude, nadam se pobedi

Posle pobede nad Unikahom, trijumf u Zadru očekuje u Sead Šehović.

Uvek je prvi meč u bilo kom takmičenju neizvestan. Za Zadrane je ovo prva utakmica u ABA ligi, kao i za nas. Izvesno je da će domaćin nastojati da se predstavi u što boljem svetlu, kako javnosti, tako i publici, ukoliko je bude u dvorani. Neće nam biti nimalo lako, ali očekujem da posle velike pobede protiv Unikahe, savladamo i Zadar„.

Utakmica protiv Zadra na programu je 9. oktobra sa početkom u 18 časova, a naredni meč u Evrokupu, Barani igraju 14. oktobra, na svom parketu protiv italijanske Breše.