Damir Markota pojačao Cibonu

ABA League 24. okt. 202010:30 > 10:27
Podeli:
KK Mornar/MEDIA Pro

Ekipa Cibone, sastavljena od izuzetno mladih igrača nije dobro počela sezonu, a sada je dobila veliko pojačanje kako na igračkom, tako i na polju iskustva. Paraf na ugovor stavio je Damir Markota.

Iskusni krilni centar je sa Cibonom osvojio titulu, a prošlog leta stigao u Mornar iz Bara. Postojala je mogućnost da ostane u Crnoj Gori, ali na kraju, do dogovora nije došlo, a Markota je odlučio da pomogne Ciboni koja je na startu ABA lige poražena od Crvene zvezde, Mornara i Mege.

Damir Markota bi mogao da debituje u dobro poznatom dresu već u ponedeljak 26. oktobra, kada Cibona gostuje ekipi Krke u Novom Mestu.

“Možda smo mogli da se dogovorimo i ranije, ali najvažnije je da sam ponovo u Ciboni. Nije se previše toga promenilo u ekipi. Kostur je isti, a znam filozofiju trenera Velića tako da se nadam da ću odmah moći da pomognem momcima, kako u šampionau i Kupu Hrvatske, tako i u ABA ligi”, rekao je Damir Markota i nastavio:

“Drago mi je što ću ponovo igrati u Ciboni, to je moj kluba, moja druga kuća! Biće zadovoljstvo i izazov biti u sastavu sa mladom i energičnom ekipom. Slika koja je viđena u dosadašnjem delu ABA lige nije realna slika Cibone. Imali smo zaista težak raspored, momci su bili u izolaciji, nisu imali dovoljno vremena da se uigraju i stignu do optimalne forme. U periodu koji sledi očekujem da se kockice slože u željeni mozaik, da počnemo sa pozitivnim rezultatima, da će uskoro stići i pobeda kao potvrda da Cibona ima veliki potencijal, perspektivu i lepu budućnost”.

Priliku da stignu do prve pobede u ABA ligi, izabranici Ivana Velića imaće u ponedeljak 26. oktobra, kada ih očekuje gostovanje ekipi Krke u Novom Mestu, koja je u prošloj rundi slavila u Zadru.