Mornar zbog dopinga suspendovao Pavića

ABA League 28. okt. 202017:54 > 17:56
Podeli:
Foto: KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkakški klub Mornar je uoči meča sa ekipom Budućnosti u petom kolu Evrokupa objavio saopštenje u kome se navodi da je Vukota Pavić suspendovan zbog dopinga.

Na adresu našeg kluba stigao je dopis iz Kelna, iz laboratorije za doping analizu Nemačkog sportskog univerziteta, u kojem stoji da je na utakmici sa Ulmom, u prvom kolu Evrokupa, naš igrač V. Pavić bio pozitivan na antidoping kontroli.

Neprijatno iznenađeni tom činjenicom, odmah smo, u skladu sa članom 7.9.1. pravila FIBA o antidoping kontroli, suspendovali V. Pavića.

Mornar je klub svetle tradicije koji se uvek zalaže za sportsku, vitešku borbu na terenu i nikad u svojim redovima nije imao igrača koji je koristio nedozvoljene supstance. Upravo zbog toga, teško nam je palo ovo saznanje. U klubu niko nije znao, niti je mogao da pretpostavi da naš igrač tako nešto može da napravi. Za njegov postupak nema opravdanja, on je momentalno suspendovan i odstranjen iz kluba kome je naneo ogromnu štetu.

Očekujemo da nadležni organi za antidoping kontrolu utvrde sve činjenice povodom ovog nemilog događaja, pravilno odmere eventualnu kaznu akterima i skinu svaku odgovornost sa KK Mornar.“