Sutjeska bolja od Teoda, Primorje od Pljevalja

Podeli:
KK Sutjeska

Odigrana su dva meča četvrtog kola šampionata Crne Gore u košarci, a pobedama su se radovali Sutjeska i Primorje. Nikšićani su slavili protiv Teoda iz Tivta sa 87:82, a Novljani protiv Pljevalja sa 97:76.

Ostale utakmice: Podgorica – Ol Stars, Jedinstvo – Ibar, Studentski centar – Zeta, Danilovgrad – Lovćen, odložene su iz preventivnih razloga, jer klubovi čekaju rezultate na koronavirus.

Sutjeska je jedina odigrala meč trećeg kola, kada je reč o ekipama koje će igrati u ABA 2 ligi, a podsećanja radi turnir u Čajetini počinje u ponedeljak 9. novembra. Izabranici Velimira Gašića sačuvali su orel nepobedivosti iako su za rivala imali izuzetno neugodnu i kvalitetnu ekipu Teoda.

Sutjeske, koja je slavila protiv Podgorice, Danilovgrada i Lovćena, kontrolisala je dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta. Nikšićani su tokom prvog poluvremena stekli dvocifrenu prednost koju su zatim ljubomorno čuvali do kraja meča.

Posao ekipi Sutjeske je olakšao Petar Kusovac, košarkaš Teoda i najbolji strelac šampionata, koji je sredinom druge deonice, zbog nesportskog prekršaja, tehničke greške i rasprave sa sudijama isključen iz igre. Nema nikakve sumnje, da izabranici Velima Gašića u dobrom raspoloženju i sa mnogo samopouzdanja čekaju turnir na Zlatiboru.

Prevagu na tasu Sutjeske, doneli su Radosav Spasojević i Đorđe Milošević sa po 20, odnosno Nikola Korać i Ismet Sejfić sa po 13 poena. Kod Teoda, raspoloženi za igru u napadu, bili su Matija Jokić sa 22, Lazar Đurović sa 18 i Marko Mijović sa 16 poena.

Primorje iz Herceg Novog bilo je bolje od ekipe Pljevalja na svom terenu. Novljani su kontrolisali dešavanja na parketu, bili bolji rival, pa su više nego zasluženo stigli do drugog trijumfa u sezoni.

Raspoloženi za igru u napadu, kod ekipe iz Herceg Novog, koju od ovog leta vodi perspektivni strateg Rajko Krivokapić, bili su Markiz Mozli i Zoran Vilotijević sa po 17 poena, odnosno Goran Vučićević sa 14 i Boris Jeknić sa 13 poena. Kod Pljevalja, bolji od ostalih, bili su Miloš Jelovac sa 18, Luka Dmitrović sa 12, odnosno Nikola Kostić, Vladimir Starovlah sa po 11 poena.

Turnir ABA 2 lige u Čajetini počinje 9. novemba, a biće odigrane četiri runde:

Prvo kolo (9. do 11. novembra): Sloboda Užice – Lovćen, Studentski centar – Rabotnički, Helios – Mladost Zemun, Borac Banjaluka – Spars, MZT – Podgorica, Sutjeska – Zlatibor, Điroki – Gorica.

Drugo kolo (11. do 13. novembra): Lovćen – Studentski centar, Mladost Zemun – Sloboda Užice, Spars – Helios, Podgorica – Rabotnički, MZT – Sutjeska, Gorica – Borac, Zlatibor – Široki.

Treće kolo (13. do 16. novembra): Studentski centar – Mladost Zemun, Sloboda Užice – Spars, Rabotnički – Lovćen, Sutjeska – Podgorica, Široki – MZT, Helios – Gorica, Borac – Zlatibor.

Četvrto kolo (16. do 19. novembra): Mladost Zemun – Rabotnički, Spars – Studentski centar, Podgorica – Lovćen, Sutjeska – Široki, Zlatibor – Helios, MZT – Borac, Gorica – Sloboda.