Mladost iz Zemuna dobila triler protiv Heliosa

ABA League 10. nov. 20200:02 > 0:05
Podeli:
aba league

Košarkaši Mladosti iz Zemuna uspeli su posle velike borbe i neizvesne završnice da pobede Helios iz Domžala na startu ABA 2 lige sa 80:77, iako su u drugoj deonici imali deficit od 16 poena.

Prevagu na tasu Mladosti, doneli su Trej Dreksel sa 20 poena i sedam skokova, Kavajn Mičel sa 19 poena i devet asistencije i Matija Belić sa 11 poena. Kod Heliosa, raspoloženi za igru u napadu, bili su Blaž Mahkovič sa 26 poena uz pet skokova i četiri asistencije, Mihailo Sekulović sa 21-im poenom uz 17 skokova i dve asistencije i Urban Oman sa 10 poena.

Helios je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Tim iz Domžala je maksimalno koristio greške ekipe Mladosti, kako u odbrani, tako i u napadu, pa je u završnici prvog poluvremena vodio sa 45:29. Izabranici Dragana Jakovljevića uspeli su serijom 8:0, da se donekle vrate u meč, jer je na poluvremenu Helios vodio sa 48:37.

Velike probleme odbrani Mladosti zadavali su Blaž Mahkovič sa 18 i Mihailo Sekulović sa 14 poena, uz devet skokova. S druge strane, Zemunce su u igri održavali Trej Dreksel sa 12 i Martins Igbanu sa 11 poena.

U trećoj deonici, Mladost je odigrala izuzetno dobro. Odbrana je funkcionisala gotovo besprekorno, Sekulović i Mahkovič su neutralisani, a sa druge srane razigrao je Trej Dreksel, kome su dobro asistirali Kvamajn Mičel i Matija Belić, pa je Mladost uoči poslednje deonice vodila sa 62:60, a moglo je sve da izgleda daleko bolje po tim iz Zemuna, da nije promašio nekoliko zicera u ovom periodu.

Psihološka prednost je bila na strani Zemunaca koji su uspeli da nadoknade deficit od 16 poena, a na osnovu prikazanog u trećoj deonici, delovalo je da su na dobrom putu da stignu do pobede. S druge strane, bilo je jasno da se veoma kvalitetna i iskusna ekipa Heliosa neće predati, da će nastojati da stigne do trijumfa.

Usledio je rat nerava, a bilo je jasno da će nijanse odlučiti pitanje pobednika. Mladost je na nešto više od 60 sekundi pre kraja vodila sa 78:75. Helios je uspeo da smanji na 77:78, Sekulović je promašio iz dobre pozicije za vođstvo Heliosa, a Mičel pogodio dva penala za 80:77. Pokušao je Blaž Mahkovič da donese produžetak, ali nije uspeo da pogodi. Bio je to znak da slavlje igrača Mladosti može da počne.

U narednom kolu Mladost igra protiv Slobode iz Užica, a Helios protiv Sparsa iz Sarajeva.