ABA 2: Rabotnički nadigrao Lovćen

ABA League 14. nov. 202017:16 > 17:22
Podeli:
ABA

Košarkaši Rabotničkog pobedili su Lovćen sa Cetinja u trećem kolu ABA 2 lige sa 82:77, posle bolje igre od prvog do poslednjeg minuta. Rabotnički ima skor 2-1, Lovćen 1-2.

Prevagu na tasu Rabotničkog doneli su Damijer Pits sa 19, Stefan Balmazović sa 18, Kiril Nikolovski sa 13 i Lamar Vašington sa 11 poena. Kod Lovćena, raspoloženi za igru u napadu, bili su Milutin Đukanović sa 27 poena i šest asistencije, Miloš Popović sa 14, Andrija Šarenac sa 11 i Sidi Đite sa 10 poena.

Rabotnički, koji je u prvom kolu ubedljivo poražen od Studentskog centra, a zatim slavio protiv Podgorice, bio je bolji rival u prvom poluvremenu. Momci iz Skoplja su imali blagu prednost, ali su je ljubomorno čuvali do kraja prvog poluvremena – 49:42.

Imali su Cetinjani nekoliko prilika da preokrenu situaciju na parketu, ali su napravili dosta grešaka, a imali su dosta promašaja iz otvorenih pozicija. Prevagu na tasu Rabotničkog u ovom periodu igre, doneli su Damijer Pits sa 13 i Stefan Balmazović sa 10 poena. S druge strane, Lovćen su u igri održavali Milutin Đukanović i Sidi Đite sa po 10 poena.

Najveći problem Lovćena, koji je u prvom kolu pobedio Slobodu iz Užica, a zatim poražen od Studentskog centra, bile su izgubljene lopte. Cetinjani su sredinom treće deonice stigli do kote od 18 izgubljenih lopti, a Rabotnički do 47:35.

Lovćen je do kraja ovog kvartala uspeo da smanji defitic na osam poena, ali je to bilo sve što su Cetinjani uspeli da urade. Mnogo raspoloženiji Rabotnički je sredinom poslednjeg kvartala pobegao na 70:55, što je bilo dovoljno da ekipa iz Skoplja mirno privede meč kraju.

U poslednjem četvrtom kolu, Rabotnički igra protiv Mladosti iz Zemuna, dok će Lovćen odmeriti snage sa ekipom Podgorice.