Vratio se Spasojević, Sutjeska pobedila Široki

ABA League 18. nov. 20200:07 > 0:08
Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske, jača za reprezentativca Radosava Spasojevića, koji je propustio prve tri runde zbog povrede u kojima su Nikšićani posle neizvesnih završnica poraženi od Zlatibora, MZT Skoplja i Podgorice, pobedili su Široki sa 84:66, pa se kući vraćaju sa skorom 1-3.

Prevagu na tasu Sutjeske koja je mogla da ostvari i bolji skor da je imala više koncentracije, snage, sreće i Radosava Spasojevića u timu od početka, bili su Radosav Spasojević sa 22, Đorđe Milošević sa 18, Ismet Sejfić sa 14 i Boris Lalović sa 10 poena. Kod Širokog, bolji od ostalih, bili su Rašon Dejvis sa 24, Dario Drežnjak sa 18 i Jure Zubac sa 10 poena.

Izabranici Velimira Gašića su protiv Širokog dominirali od prvog do poslednjeg minuta. Nikšićani su dobili prvu deonicu sa 21:20, drugu sa 20:6, pa su na poluvremenu imali kapital od 15 poena.

U nastavku, Sutjeska je nastavila sa agresivnom igrom u odbrani, strpljivom i pametnom u napadu, pa je početkom treće deonice vodila sa 48:29. Široki se nije predavao, uspeo je da smanji uoči poslednjeg kvartala na 52:60, ali je Sutjeska odbila ovaj nalet, pobegla na 69:52, a zatim mirno privela utakmicu kraju.

Nikšićani su sigurno očekivali više, ali suočeni sa velikim problemom što povreda Radosava Spasojevića definitivno jeste, Sutjeska je stigla do jedne pobede, a na preostala dva turnira će sigurno nastojati da osvoji jedno od osam mesta koja vode u doigravanje za plasman u viši rang takmičenja.