Obradović: Ovako se ne osvajaju trofeji

ABA League 23. nov. 202023:25 > 23:31
Podeli:
Romain Biard/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Crvene zvezde Saša Obradović uprkos pobedi njegove ekipe u prvom večitom derbiju sezone imao je dosta zamerki na to kako su njegovi igrači odigrali meč, posebno završnicu.

Očigledno je da se i dalje patimo sa ovim teškim ritmom. Sigurno nas je dosta iscrpelo fizički, ali i koncentraciono. Utakmica možda i nije bila najkvalitetnija, ali interesantna rezultatski. U svemu ovome najvažnija je pobeda, ali i da učimo iz ovih pobeda i da budemo malo pametniji. Ovakva završnica ne bi trebalo da bude, s obzirom na iskustvo i kvalitet koji ekipa ima – rekao je Obradović.

Ono što je zabrinulo sve navijače Crvene zvezde je rani izlazaka Lengstona Hola još u drugoj četvrtini. Nije Obradović znao odgovor o stepenu povrede.

Povezano

Ne znamo, rano je još. Imao je bol u preponi, ali ne znamo još šta je.

Evidentno je bilo da je Zvezdu držao tokom meča odličan šut za tri poena 15/29.

Mi smo dobro šutirali za tri, ali ofanzivni skok Partizana nam je pravio problem a njima davao samopouzdanje. Šutem za tri poena možeš jednu utakmicu da dobiješ, ali ne da osvajaš trofeje. Odbrana nije bila na najvišem nivou i mora da bude znanto bolja u ovakvim mečevima.

Ipak, i pored dosta problema, iscrpljenosti, ekipa je pokazala karakter.

Oni su pokazali i u Barseloni da imaju dobar karakter. Nastavilo se to i dalje. Sve su to dobri momci, ali to nije dovoljno da se igra na velikom nivou i moramo da imamo neku smirenost i pamet u svim tim završnicama.