Partizan se zahvalio Vujoševiću, nasledio ga Božić

ABA League 8. sep 201519:49 > 19:57
Novi Upravni odbor KK Partizan NIS odlučio je da ne produži ugovor sa dugogodišnjim trenerom Duškom Vujoševićem!

Legendu crno-belih će naslediti njegov dosadašnji pomoćnik, najtrofejniji igrač u istoriji kluba Petar Božić.

„Procena je da na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti treba krenuti sa novim snagama i energijom ka konsolidaciji kluba na svim nivoima, postepenom povratku ka šampionskim visinama i kontinuitetu trofeja“, navodi se u saopštenju kluba.

Novi predsednik Partizana je Nikola Peković, koga će dok igra u NBA menjati Miroslav Berić, a Vujošević je odbio da bude savetnik novom treneru koji je bio njegov dugogodišnji kapiten.

„Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina“, dodaje se u saopštenju kluba.

Author: AK