ABA 2: Banjalučani dobili triler protiv Rabotničkog

Podeli:
KK Borac Banjaluka
ABA/Dragana Stjepanović

Kompletiran je drugi dan na četvrtom turniru ABA 2 lige u Čajetini. Posle Studentskog centra i Gorice, pobedi se radovala ekipa Borca iz Banjaluke koja je posle neizvesne završnice pobedila Rabotnički sa 82:77.

Najefikasniji u sastavu Borca, koji sada ima skor 8-3, bili su Nikola Tanasković sa 22, Draško Knežević sa 17, Božo Đumić i Srđan Kočić sa po 10 poena. Kod Rabotničkog, koji ima skor 3-8, raspoloženi za igru u napadu, bili su Demijer Pits sa 22, Filip Bundović sa 18 i Rajner Torton sa 16 poena.

Borac iz Banjaluke umalo od gotovog nije napravio veresiju. Naime, Borac je vodio na poluvremenu sa 46:32, uoči poslednje deonice sa 68:50, a do pobede je stigao posle pravog trilera.

Filip Bundović je pogodio za 77:76, a Nikola Tanasković uzvratio trojkom na 40 sekundi pre kraja, pa je tim iz Banjaluke vodio sa 79:77. Rejner Torton nije uspeo da pogodi trojku, a Draško Knežević je sa druge strane pogodio jedno slobodno bacanje. Ekipa iz Skoplja je imala 16 sekundi da stigne do produžetka. Međutim, Demijer Pits je promašio za tri poena, a tačku na meč stavio, Nikola Tanasković koji je izrastao u meč vinera.

U narednom kolu, Rabotnički igra protiv Heliosa, a Borac protiv Lovćena.

Komentari

Vaš komentar