ABA 2: Borac iz Banjaluke nadigrao Lovćen

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca iz Banjaluke pobedili su Lovćen na turniru ABA 2 lige koji se održava u Čajetini sa 90:71, pa sada imaju skor od 9-3, dok je Lovćen na 4-8.

Najefikasniji u sastavu Borca koji je obezbedio mesto u TOP 8 fazi, a čak ima male šanse da stigne do pol pozicije, ako Studentski centar doživi dva poraza do kraja takmičenja u Čejetini, bili su Đorđe Simeunović sa 24, Džonatan Dejvis sa 16, Hajden Leskol sa 14 i Nikola Tanasković sa 11 poena.

Kod Lovćena, bolji od ostalih bili su Miloš Popović sa 19 poena i 13 skokova, Vasilije Knežević sa 12 i Rodi Piters sa devet poena.

Borac je odlično otvorio meč pa je posle prve deonice vodio sa 28:17. Banjalučani su ljubomorno čuvali stečeni kapital, pa su na poluvremenu imali višak od deset poena – 50:40, a uoči poslednje deonice su vodili sa 67:60.

Pojavila se nada među Cetinjanima da mogu do preokreta, ali sredinom poslednjeg kvartala u režiji Draška Kneževića, prošle sezone igrača Sutjeske i Boža Đumića, Borac je pobegao na 78:64, što je naravno bilo nedostižno za Lovćen.

U poslednjem kolu na turniru u Čajetini, Borac iz Banjaluke igra protiv zemunske Mladosti, dok će Lovćen odmeriti snage sa ekipom Heliosa, a pobeda je imperative, kako bi se eventualno izbegla plej-aut faza takmičenja.