ABA 2: Borac iz Banjaluke oborio „studente“

Podeli:
Studentski centar, Borac Banjaluka
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Studentskog centra poraženi su od Borac iz Banjaluke sa 87:79, pa nisu uspeli da sačuvaju oreol nepobedivosti u ABA 2 ligi. Podgoričani imaju skor 9-1, a Borac iz Banjaluke 7-3.

Najefikasniji u sastavu Borca, bili su Nikola Tanasković sa 26 poena i 10 skokova, Đorđe Simeunović sa 15, odnosno Džonatan Dejvis i Hajden Leskol sa po 10 poena. Kod Studentskog centra, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Tejić sa 17, Brajon Alen sa 15 i Igor Drobnjak sa 11 poena.

Izabranici Nenada Trajkovića su bolje otvorili meč, pa su posle prve deonice vodili sa 23:19. Međutim, Borac nije ni pomišljao na predaju, pa je tokom druge deonice, uspeo da stigne do preokreta – 42:40.

Tokom trećeg kvartala vodila se potpuno ravnopravna borba, a uoči psolednje deonice na semaforu je pisalo 61:59 za tim iz Banjaluke. Na osnovu svega viđenog do tog momenta, bilo je jasno da sledi neizvesna poslednja četvrtine, da obe ekipe imaju podjednake šanse da stignu do trijumfa.

Popularni „studenti“ iz Podgorice su želeli da sačuvaju oreol nepobedivosti u ABA 2 ligi, te naprave veliki korak ka osvajanju pol pozicije, dok je Borac želeo da stigne do trijumfa, koji bi ga približio mestu koje vodi u TOP 8 fazu takmičenja.

Borac je na početku poslednjeg kvartala pobegao na 66:61, ali je brzo usledio odgovor Podgoričana u režiji Flečera Megija i Igora Drobnjaka, a posle trojke Tajlera Hagedorna, Studentski centar je na pet minuta pre kraja vodio sa 73:69.

Međutim, rat nerava je nastavljen, pa je Borac na tri minuta pre kraja vodio sa 76:75. a posle trojke Draška Kneževića sa gotovo osam metara bio na plus četiri. Milić Starovlah i Brajon Alen su mini serijom vratili utakmicu na početak – 79:79.

Hajden Leskol je pogodio za 81:79, Alen promašio trojku, zatim posle dobre odbrane izgubio loptu, posle čega je Milić Starovlah zaradio nesportsku ličnu grešku na 26 sekundi pre kraja. Džonatan Dejvis je pogodio dva slobodna bacanja, nedugo zatim još dva, pa je pitanje pobednika rešeno.

 

Komentari

Vaš komentar